ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 03.08.2008 р.

    28 березня 2024 четвер
    22 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 395 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 120 (36,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 32 пограбування, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено карабін, обріз мисливської рушниці, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї та понад 40 набоїв.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб, у яких вилучено 37,6 кілограма наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 680 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 осіб.

    Порушено 35 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 13 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 699 дорожньо-транспортних пригод, у яких 22 особи загинули та 226 – травмовані.

    У селищі Червоногвардійському Кіровської міськради Луганської області у власному будинку було знайдено тіло чоловіка з травмою голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 45-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він 27 червня цього року в будинку потерпілого під час раптово виниклої сварки, заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

    У Самбірському районі Львівської області наприкінці січня цього року невідомі особи зламали вхідні двері й проникли до приміщення міської філії одного з акціонерних комерційних банків, викравши металевий сейф, де знаходилися 51 тисяча гривень, 6,1 тисяч доларів США та 3 тисячі євро. У результаті оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано трьох місцевих жителів віком 48-26 років, усі без постійного місця роботи.

    У місті Здолбунові Рівненської області затримано 27-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, з автомашини якого вилучено 920 пігулок трамадолу.

    У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб Стрийського відділення одного з акціонерних комерційних банків. Вони у період із січня 2007 року по квітень 2008 року оформили 429 фіктивних договорів кредиту й привласнили 3,2 мільйона гривень, чим завдали збитків банківській установі на вказану суму. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

    У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб дочірнього підприємства одного з товариств із обмеженою відповідальністю. Вони підробили погодження Державного управління охорони навколишнього середовища в Закарпатській області на вивезення природних ресурсів місцевого значення й впродовж 2005 – 2007 років здійснювали експорт дикоростучих ягід та грибів у країни Європи, чим завдали збитки державі на загальну суму 410,8 тисяч гривень. Прокуратурою Виноградівського району зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

    В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службову особу одного з лісництв державного підприємства “Надвірнянське лісове господарство”. Він вимагав та отримав 1,2 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за нескладання відносно нього акту про самовільну вирубку лісопродукції на загальну суму 13,4 тисяч гривень. Прокуратурою Надвірнянського району зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 (одержання хабара та привласнення, розтрата майн) та ч.2 ст.191 (заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

    У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб відділу Державної виконавчої служби одного з міськуправлінь юстиції. Вони не виконали рішення Господарського суду Луганської області про стягнення з одного з товариств із обмеженою відповідальністю на користь вищевказаного міськуправління 2,05 мільйонів гривень (матеріальні збитки за безпідставне користування земельною ділянкою) та, при наявності інформації про відкриття підприємством нового розрахункового рахунку, не вжили заходів щодо накладення арешту на нього та забезпечення виконання судового рішення. У результаті цього державі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    У Закарпатській області на околиці міста Берегового затримано групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян Республіки Молдови. Іноземців передано прикордонникам.

    У Рахівському районі Закарпатської області в покинутому будинку затримано групу нелегальних мігрантів у складі 15 громадян Ісламської Республіки Пакистан та 8 громадян Індії. Іноземців передано прикордонникам.

    МВС України

    UA-reporter.com
    На Закарпатье нашли подпольный цех с 3 тоннами спирта
    Осторожно аферисты!
    Директор Закарпатского колледжа попался на взятке
    Директор Закарпатского колледжа попался на взятке

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору