ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На річках Закарпаття спостерігається зниження рівнів води

    18 квітня 2024 четвер
    39 переглядів

    Станом на 8 годину 13 серпня лише на р. Латориці іде підвищення рівня в районі м. Чоп ще продовжується незначний підйом, формується максимальний рівень.

    Оперативна інформація про гідрометеорологічну та водогосподарську обстановку в Україні станом на 8 годину 13 серпня 2008 року

    Минулої доби в Україні опадів не було, лише в окремих районах Кіровоградської, Одеської, Миколаївскої, Херсонської областей та криму проїшов дощ з грозою, кількість опадів 0,7-16 мм. Вітер був змінних напрямків, 3-10 м/с, у Киму спостерігався шквал 16 м/с. Температура повітря була вдень 23-31º, на півдні, сході та Дніпропетровщині 32-35º, на високогір’ї Карпат 16-17º; вночі 11-18º, у південі частині та на Донеччині до 23º, на Прикарпатті 8-10º.

    Гідрологічна ситуація

    Протягом минулої доби сформувалися максимальні рівні паводку на ділянці Дністра Нижнів-Заліщики, на Тисі біля Чопа. Продовжуються підйоми рівнів води на Латориці біля, триває затоплення міждамбового простору. На решті карпатських річок спостерігався спад рівнів води до 70 см, у пониззі Боржави та на р. Стара відбувалося інтенсивне зниження рівнів на 0,8-1,2 м за добу. На рівнинних річках країни рівні води утримувались на меженних відмітках з переважанням зниження на 1-12 см за добу. Зберігається затоплення заплави Стоходу біля Любешова та Лузі біля Володимир-Волинського (Волинська обл.).

    Ситуація на річках басейнів Дністра, Прута, Тиси

    У створах гідрологічних постів вода знаходиться у руслах, перевищення небезпечних відміток немає.

    Станом на 7 годину 13 серпня водогосподарська обстановка на Дністровському водосховищі характеризувалася такими показниками: рівень 119,84 м (НПР-121,0 м), приплив 850 куб.м/с, скид 700 куб.м/с.

    На Дністрі біля водпоста Могилів-Подільський на 7 годину 13 серпня рівень води за добу зменшився на 14 см і становив 346 см над нулем поста, а по водпосту Ямпіль залишився на рівні минулої доби 128.

    У пониззі Дністра в Одеській області за даними водпоста с. Маяки рівень води на 8 годину 13 серпня становив 177 см. Зберігається затоплення (перелив води) автодороги Одеса-Рені на ділянці Маяки-Паланка шаром до 20 см, затоплення межиріччя Дністра-Турунчука.

    Перелив через трасу Одеса-Рені буде спостерігатися ще близько 5 діб, а на заплаві в пониззі Дністра вода буде знаходитися не менше ніж місяць.

    На території Республіки Молдова за останню добу по водопостам на р.Дністер спостерігалося зниження рівнів води.

    На річках Закарпаття станом на 8 годину 13 серпня спостерігалося зниження рівнів води, лише на р. Латориці іде підвищення рівня в районі м. Чоп ще продовжується незначний підйом, формується максимальний рівень. Працювало 11 насосних станцій Латорицької та Берегівської осушувальної системи. Відкрито шлюз на р. Тису. Проводиться скид для забезпечення прийому води з місцевого стоку в меліоративні системи. В меліоративних каналах продовжується контроль за якістю та рівнями води.

    Зберігається II ступінь протипаводкового захисту на р. Латориця – Чоп.

    Спеціалістами басейнових управлінь водного господарства та облводгоспів продовжується обстеження дамб та інших гідротехнічних споруд на річках цих басейнів, організовується виконання відбудовних робіт на пошкоджених та зруйнованих об’єктах, розробляються заходи, спрямовані на підвищення надійності та ефективності протипаводкових споруд.

    Дніпровські водосховища працюють згідно зі встановленими режимами.

    На українській ділянці Дунаю спостерігалося коливання рівнів води на 3-6 см. Витрати води по основних водпостах становили (куб. м/с): Рені – 6370; Ізмаїл – 3410; Кілія – 3390; Вилкове – 3370.

    Приплив води до Ладижинського водосховища 38,8 куб.м/с, скид – 38,8 куб.м/с, рівень 177,02 м (НПР 177,0 м). По Олександрівському водосховищу рівень 14.7 м, приплив 23,2 куб.м/с, скид 52,2 куб. м/с.

    Водосховища в басейні Сіверського Дінця працюють згідно зі встановленими режимами. Червонооскільське водосховище наповнене на 89,1%, скид 25 куб.м/с. Печенізьке водосховище наповнене на 84,6 %, скид − 12 куб.м/с. Краснопавлівське водосховище наповнене на 55,4 %, скид − 1,67 куб.м/с. До Сіверського Дінця скинуто 101198 тис.м.куб води.

    Вміст хлоридів у воді р. Інгулець біля Снігурівської ГНС становить 315 мг/л. (норма 350 мг/л), жорсткість 11,0 мг/екв.л. На водпосту Андріївка хлориди − 670 мг/л, жорсткість −17 мг/л.

    В Криму водосховища природного стоку наповнені на 70,2 %, наливні – на 68,2% від проектного об’єму.

    Обстановка на водогосподарських системах та комплесах гідротехнічних споруд контролюється водогосподарськими організаціями та структурами Функціональної відомчої системи щодо запобігання і реагування на надзвичайні систуації Держводгоспу.

    За прогнозом Укргідрометцентру 13 серпня суха спекотна погода з температурою вночі 14-19º, на півдні до 22º; вдень 29-34º, у південній частині, східних та центральних областях місцями 35-37º; в Карпатах вночі 10-15º, вдень 20-25º.

    Вітер зміних напрямків, 3-8 м/с.

    Кризовий центр Держводгоспу

    UA-reporter.com
    Закарпатская область. Водная стихия охватила Ужгород ВИДЕО,ФОТОРЕПОРТАЖ
    11-12 августа уровни воды на реках Закарпатья будут подниматься

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору