ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На відновлення доріг, пошкоджених паводком, потрібно майже 140 млн. гривень

    19 квітня 2024 п'ятниця
    35 переглядів

    Майже 140 мільйонів гривень необхідно на відновлення доріг, пошкоджених внаслідок липневого паводку в області. Такі дані оприлюднили в Службі автомобільних доріг в Закарпатській області. Загалом водою було пошкоджено понад 27 кілометрів автомобільних доріг загального користування, з них майже 6 кілометрів – зруйновано. Стихія пошкодила 7 автомобільних мостів, 2 було зруйновано.

    – Загальна сума збитків через пошкодження автомобільних доріг державного та місцевого значення становить близько 28 мільйонів гривень, – каже начальник Служби автодоріг в Закарпатській області Василь Маркович. – Ліквідація наслідків дощового паводку розпочалася одразу ж після того, як вода почала спадати. Нашою службою було залучено майже 500 робітників та задіяно 116 одиниць техніки. За кілька днів було відновлено рух на основних автодорогах області. Також відновлено проїзд до всіх населених пунктів області, – констатує Василь Маркович.

    Найбільше стихія завдала збитків шляхам Рахівського району. Тут поблизу Ділового, Ясіня, Лазещини, Квасів, Богдана, Луга, Лопушанки, присілку Стебний було зруйновано цілі відрізки дороги. На Тячівщині чимало автошляхів замулило. Станом на 13 серпня фахівцями облавтодору очищено від наносів 13 кілометрів дорожнього полотна, вивезено 3,5 тисячі кубічних метрів ґрунту, влаштовано 180 метрів кубічних габіону (спеціальні короби із сітки, наповнені каменями), прочищено 20 км замулених кюветів, 31 підмостових труб, досипано 17 км розмитих узбіч. Загальна вартість виконаних робіт – 1,7 млн. гривень.

    Щодо фінансування відновлювальних робіт, то, за словами Василя Марковича, нещодавно уряд виділив 16,5 мільйона гривень на відбудову доріг загального значення. „Це трохи більше 10 відсотків від потреби, але оскільки досі Кабміном не затверджений перелік доріг, які маємо ремонтувати, то і ці кошти наразі не можемо використовувати”, – каже Василь Маркович, повідомили UA-reporter.com в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.
    Июльская стихия оставила Закарпатье без собственного хлеба
    Закарпатская область. Водная стихия охватила Ужгород ВИДЕО,ФОТОРЕПОРТАЖ
    На Закарпатье продолжается ликвидация последствий стихии
    На Западе Украины стихия разрушила почти тысячу объектов

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору