ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вода пішла майже з усіх підтоплених населених пунктів Прикарпаття

    19 квітня 2024 п'ятниця
    32 переглядів

    Інформація про надзвичайну ситуацію, яка склалася на території Івано-Франківської області Станом на 8:00 год. 14 серпня ц.р.В основному з усіх населених пунктів Івано-Франківської області, які були підтоплені під час стихії, вода зійшла. Підтопленими залишаються 6 домогосподарств та 7 га сільськогосподарських угідь.

    На системах життєзабезпечення, які мали порушення під час стихії, продовжувались заходи щодо виконання відновлювальних та першочергових робіт. Без електропостачання залишається 1 населений пункт с. Буркут Верховинського району. Причиною повільного відновлення електропостачання зазначеного населеного пункту є руйнування під час повені дороги від с. Бистрець до с. Буркут та відсутність проїзду до району проведення відновлювальних робіт. 2 населені пункти частково відключені від електропостачання. Зокрема, с. Розтоки Косівського району та с. Микуличин Яремчанської міської ради.

    Електрозв’язок відновлено в усіх населених пунктах області.

    Без газопостачання залишаються 5508 абоненти в 26 населених пунктах області.Причинами повільного відновлення газових мереж є зруйновані мости, по яких проходили магістральні газопроводи, не видалена вода із газопроводів та розрив підводних газопроводів.

    Відновлювальні роботи здійснювались на об’єктах житлово-комунального господарства області: проводилась гравійна підсипка доріг, прочистка дощової каналізації, ремонтувались мости. В м. Івано-Франківську закінчено відкачку води з насосної станції „Берегова”. На головній каналізаційній насосній станції запущено в роботу два насоси. Відновлено централізоване водопостачання в смт Верховина. В інших населених пунктах водопостачання відновлено.

    Значної шкоди завдано також децентралізованому водопостачанню населених пунктів області, було затоплено (підтоплено) 16961криниць. На даний час відкачано забруднену воду з 14740 (за добу 410) та проведено знезараження 9310 криниць (54,9 %).

    За даними обласної СЕС, було затоплено (підтоплено) 34 кладовища, 1 з них частково підмито (Рожнятівський район с. Ясень). Станом на 13.08.08р. підтоплених кладовищ не залишилось.

    За інформацією ветеринарної служби області, було підтоплено 11 скотомогильників, з них 7 де було захоронено трупи тварин, що загинули від сибірки (села Перерісль, Устя, Іллінці, Побережжя, Старі Кривотули, Черніїв, Єзупіль). Проведено дезинфекцію ґрунту. Відібрані для бактеріологічного дослідження проби грунту підтвердили негативні реакції. Епізоотична ситуація під контролем.

    На даний час реєструються окремі випадки звернень населення за медичною допомогою з приводу кишкових розладів (гастроентероколітів), які між собою не пов’язані територіально, також не зв’язані спільним джерелом і факторами передачі. Згідно епідеміологічних спостережень, стан такої захворюваності можна розцінити як фоновий і властивий для даної пори року.

    Органами виконавчої влади та місцевого самоврядування дообстежуються будинки, яким нанесено збитки, ведеться проектно-кошторисної документації.

    Служба автомобільних доріг в області відновлює автомобільні мости та ремонтує дороги. Задіяно 412 одиниць техніки та 2235 працівників. Однак, на 1800 год. 12.08.2008р. 22 населені пункти області залишались без транспортного сполучення.

    Протягом доби продовжувалась доставка питної води та продуктів харчування у потерпілі населені пункти. Зокрема, доставлено понад 9 т харчових продуктів, 6300 л питної, 200 л мінеральної води.

    Внаслідок стихійного лиха загинули 25 осіб, з них 7 дітей. Зокрема:

    у с. Верховинському районі – 2 особи;

    у Долинському районі – 2 особи,

    у м. Калуші – 1 особа;

    у Косівському районі – 1 особа;

    у Коломийському районі – 1 особа;

    у Надвірнянському районі – 3 особи;

    у Тисменицькому районі – 4 особи;

    у Тлумацькому районі – 1 особа;

    у Снятинському районі – 10 осіб

    Штаб з ліквідації надзвичайної ситуації продовжував координацію дій залучених підрозділів ГУ МНС в Івано-Франківській області, зведених аварійно-рятувальних загонів МНС від інших областей України та підрозділів міністерства оборони.

    МНС України

    13.08.2008р. в районах області продовжують проводити відновлювальні роботи 10 зведених аварійно-рятувальних загонів МНС України від інших областей. Від підрозділів МНС України для проведення аварійно відновлювальних робіт на території постраждалих районів працювало: 1201чоловік особового складу та 110 одиниць техніки.

    Підрозділами МНС України протягом дня 13.08.08 року проведена наступна робота: за допомогою пожежних автоцистерн, пожежно-насосних станцій та мотопомп протягом дня було відкачано воду із 43 будинків (всього 10813 із загальної кількості 24993), 404 колодязів (всього 15144 із загальної кількості 16961). Доставлено населенню 4210 кг продуктів харчування (всього 228075), 7350 л питної води (всього 403205 л), 97 м3 технічної води. Проведено розвантаження 78 тон гуманітарної допомоги (продукти харчування та питна вода), яка надійшла із Російської Федерації, Чехії, Естонії, Польщі. Транспортом Головного управління близько 19 тон з неї доставлено постраждалому населенню.

    Проводились роботи щодо розчищення завалених та зруйнованих будівель, русел річок, розпилові дерев, пониження рівня води на присадибних ділянках, розчищенню та ремонту доріг і мостів, очищенню стічних каналів. В загальному проведено розчистку доріг загальною довжиною 5924 м

    З моменту виникнення надзвичайної ситуації, в підрозділах Головних управлінь МНС України інших областей щоденно працюють мобільні оперативні групи Головного управління та районних відділів ГУ МНС України в Івано-Франківській області, які розташовані на території області:

    За час ліквідації надзвичайної ситуації силами МНС врятовано – 1208 чоловік, в тому числі 138 чоловік Івано-Франківським річковим координаційним аварійно-рятувальним центром, евакуйовані 1503 чоловіка, в тому числі 208 – Івано-Франківським гірським пошуково-рятувальним загоном.

    МО України

    В цілому для виконання заходів по ліквідації наслідків стихійного лиха в Івано-Франківській області залучено 957 військовослужбовці ЗСУ, 119 одиниця техніки, з них 3 вертольоти.

    Станом на 8.00 14.08.08р. виконано:

    Особовим складом від ЗСУ евакуйовано всього 1320 чоловіки, з них вертольотами ЗСУ евакуйовано 429 чоловік

    Перевезено гуманітарних вантажів та води 178,25 тон, з них 111,95 тони вертольотами.

    Винесено майно з постраждалих будинків 7,3 т.

    Проведено дренажних, земляних робіт 2552 м.

    Встановлено мостів –2.

    Відновлено мостів –1 в м. Тисмениця (пішохідний)

    Розчищено від намулу вулиць - 16,23 км.

    Розчищено від намулу будинків, споруд – 505

    Розчищено від намулу колодязів – 118.

    Відкачано води з підвалів та криниць - 6283 м3

    Приготовано їжі для населення – на 883 чоловік.

    Надано допомогу по впорядкуванню території та жилих приміщень 402 сім’ям (дворам).

    У Верховинському районі

    Доставка гуманітарних вантажів1 вертольотом МІ-8

    Зачищено берегів річкирусла річки Черемош від завалів 40 кв. м., розвантажено гуманітарної допомоги та будівельних матеріалів смт. Верховина 2 т, розчищено 80 м кв. намулу в с. Бук овець.

    Розчищено 3 подвір'я в с. Верхній Ясенів (силами та засобами, виділеними зі складу 128 омбр);

    У Галицькому районі:

    Розвезено 2 т гуманітарної допомоги, розчищено 3 подвір'я від сміття, намулу(силами та засобами виділеними зі складу 24 омбр),відкачано 200 куб. м. води з підвалів силами 704 оп РХБз;

    У Снятинському районі

    Розчищено від намулу, глини 5 будинків, вивезено 8 т сміття. Розібрано 1 будинок(силами і засобами, виділеними зі складу 136 ЦЗРБ) відкачано 1240 куб. м води з підвалів.

    В Тлумацькому районі:

    Очищено 27 дворів від намулу, очищено 0,1 км вулиць, вивезено вивезено 5 т сміття, відремонтовано дороги в с. Петрилів

    Завантажено 180 т гравію на машини.

    Розвантажено 32 т гуманітарної допомоги, очищено 5 дворів приготовлено їжі на 49 чол. в с. Петрилів(силами та засобами виділенимі складу 534 осіб), відкачано 423 куб. м води з підвалів силами 704 оп РХБз.

    В Коломийському районі:

    Очищено від намулу та сміття 7 дворів, вивезено 8 т сміття в с. Залуч та надано допомогу в с. Спас Закарпатавтодору(займається встановленням мосту) щодо укріплення опор мосту та розчищення берегів р. Прут.

    В Косівському районі

    Завантаження 350 т гравію на машини, очищено кювет в с. Кути.

    В Богородчанському районі

    Завантаження 200 т гравію на машини в с. Глибівка.

    В Тисменицькому районі

    Розчищено 1 км вулиці, прибрано сміття з 9 дворів в м. Тисмениця.

    прес-служба Івано Франківської облдержадміністрації, ТРК "Вежа"

    UA-reporter.com
    Четыре сотни колодцев остаются подтопленными на Закарпатье
    Закарпатская область. Водная стихия охватила Ужгород ВИДЕО,ФОТОРЕПОРТАЖ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору