ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Сумщині за розбещення неповнолітніх засуджено настоятеля храму

    25 квітня 2024 четвер
    22 переглядів

    Міліцейські слідчі довели вину чоловіка, який протягом тривалого часу «грішив» з неповнолітніми. Наразі апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції, який визнав вину підозрюваного, без змін.Міліцейські слідчі Сумщини закінчили провадженням цю кримінальну справу ще в березні 2008 року. Настоятель одного з храмів в Сумській області обвинувачувався у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 156 (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, за кваліфікуючими ознаками вчинення таких дій щодо малолітньої особи або батьком) КК України.



    42-річний чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності у 1992 році за вчинення таких же дій. Після звільнення з місць позбавлення волі він отримав сан священнослужителя і був настоятелем в різних церквах Сумської області. Священик мав аж два комп'ютери (що в селі рідкість) та телевізор, тому у нього часто збиралося чимало дітей. Одні займалися на комп'ютері, інші дивилися телевізор, а хтось спілкувався з священнослужителем.



    На літні канікули в Сумську область до священика приїздила і його неповнолітня донька Галина з Київщини. Родина розпалася після засудження батька у 1992 році. Однак уберегти дитину він негативу, який йшов від татуся, матері так і не вдалося. Як з‘ясували слідчі, рідний батько неодноразово учиняв розпусні дії відносно одинадцятирічної доньки. Під час розслідування справи, дівчинка розповіла про чотири таких випадки 2000 року та про те, що в подальшому горе-татусь все частіше, близько 2-3 разів на тиждень, учиняв щодо неї розпусні дії. Це тривало з року в рік, коли дитина приїздила до нього на канікули - аж до кінця серпня 2005 року.



    Та на цьому сексуальні «пригоди» священика не обмежувалися. З 2003 року по січень 2008 він учиняв розпусні дії сексуального характеру і щодо малолітнього сина своєї колишньої дружини, який народився 1994 року народження, вже після їхнього розлучення, однак також приїздив у гості на канікули в село разом зі старшою сестрою.



    Та настоятель храму знайшов об‘єкт для своєї уваги і у селі, де мешкав. З липня 2006 року по січень 2007 року скоював розпусні дії щодо місцевого хлопчини, 1991 року народження.



    Під час слідства священнослужитель свою вину в учиненому злочині визнав повністю, щиро розкаявся. Він пояснив, що свої аморальні дії скоював лише через те, що як монах - священик позбавлений можливості задовольняти свої сексуальні бажання загальноприйнятим природним способом. Щоб не порушувати надану обітницю безшлюбності і перемогти свої статеві бажання, вирішив «майже не грішити», займаючись розбещенням неповнолітніх.



    У травні 2008 року районним судом чоловіка засуджено на 1 рік і 6 місяців позбавлення волі. Апеляційний залишив вирок суду першої інстанції залишено без змін, пише JeyNews.



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору