ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гуртожитки у Львові реконструюють під європейців

    19 квітня 2024 п'ятниця
    48 переглядів

    Майже шість тисяч вболівальників, які приїдуть до Львова на Євро-2012, житимуть у студент­ських гуртожитках. Львівські чиновники обіцяють - європейцям там буде зручно. Для цього гуртожитки вже з наступного року почнуть реконструювати."Під час проведення Євро-2012 нам потрібні будуть шість тисяч місць у гуртожитках. Ми ініціюємо, щоб цього року почали проектні роботи. Всі необхідні кошти закладені в програмі, але поки що їх немає в державному бюджеті", - повідомив директор департаменту Євро-2012 Львівської міськради Олег Засадний.

    Міністерство освіти планує допомогти львівським вишам кругленькою сумою - виділити аж 92 мільйони гривень, щоб привести гуртожитки до звичних для європейців стандартів, адже більшість з них потребує не латання дір, а катіпального ремонту. Списку гуртожитків-щасливців поки що немає. Загалом їх має бути дев'ять. Кому перепадуть обіцяні мільйони з держбюджету, не знають навіть у міністерстві. Однак посадовці вже визначилися з ВНЗ, яким виділять гроші, - це дев'ять найбільших вищих шкіл Львова. А от ЛНУ ім. І. Франка пощастило найбільше - йому пообіцяли побудувати ще й новий гуртожиток, на що невдовзі перерахують 1,5 млн гривень. Загальна вартість новобудови, за попередніми підрахунками, становить 30 млн гривень.

    Змінювати деякі львівські гуртожитки на краще почнуть уже з наступного року. Ініціатива високих чинів не може не тішити львівських спудеїв. Адже європейці поживуть в гуртожитках лише кілька днів, а потім новенькі кімнати залишаться для них. Але незважаючи на усю чарівність майбутньої кампанії, студенти починають непокоїтись, чи не спіткає їх доля донецьких спудеїв, яких виселятимуть методом порушен­ня всіх можливих правил. Своєю чергою, аби уникнути паніки, внз запевняють, що репресій за місце під сонцем не буде.

    - Студентам нема чого хвилюватися, ремонтні роботи проводитимуть поетапно, даючи змогу проживати усім. Звичайно виникнуть незручності, але ми намагатимемось зменшити їх до мінімуму, - сказав "Пошті" Володимир Крайов­ський, директор навчально-виробничої роботи Національного університету "Львівська політехніка". - Стосовно трьох тижнів, під час яких Україна прийматиме Євро-2012, тут простіше, бо це буде літній період, а студентів, які захочуть проживати в гуртожитках, на цей час переведуть в інші.

    Чи стане реконструкція гуртожитків радістю для студентів, чи навпаки - перетвориться на проблему і пошук нового житла, частина спудеїв відчують уже наступного року. Поки що теперішнім учням випускних класів школи залишається мріяти про те, що вони житимуть у гуртожитках європейського класу.



    Юлія Вінтонів, Мирослава Іваник, "Суботня пошта"



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору