ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Адвокат екс-губернатора Закарпаття просить Генпрокуратуру переглянути ухвалу Верховного Суду

    25 квітня 2024 четвер
    42 переглядів

    Правозахисник Ірина Піх звернулася до Генпрокуратури з проханням переглянути вирок Апеляційного суду Івано-Франківської області та Ухвалу колегії суддів Судової палати у кримінальних справах Верховного Суду України (ВСУ) щодо екс-губернатора Закарпаття Івана Різака.

    Екс-губернатор Закарпатської області Іван РІЗАК.
    Екс-губернатор Закарпатської області Іван РІЗАК.

    Адвокат вважає, що Апеляційний суд Івано-Франківської області та колегія суддів ВСУ неправильно застосували кримінальний закон та істотно порушили вимоги кримінально-процесуального закону, що, у свою чергу, суттєво вплинуло на правильність судових рішень.

    Заяву правозахисника 17 серпня оприлюднив закарпатський сайт "Світогляд", який вважається наближеним до СДПУ(О).

    "Кримінальне провадження по справі І. Різака на всіх без винятку стадіях засвідчує чисельні порушення вимог кримінально-процесуального закону і неправильне застосування кримінального закону", - вважає адвокат. Правозахисник просить скасувати судові рішення в частині засудження І.Різака і закрити справу у зв’язку з відсутністю в його діях інкримінованих складів злочину.

    Зі слів І. Піх, кримінальне провадження відносно Івана Різака з початку і до засудження ґрунтується лише на показах єдиного свідка по справі - Паульо В.Д., якому екс-губернатор по телефону дав усні незаконні вказівки. Проте суди не мали змоги перевірити, чи дійсно І.Різак надавав незаконні вказівки В.Паульо. "Судам належало визнати цей доказ таким, що здобутий незаконним шляхом", - зазначає адвокат. До того ж, сам Паульо ствердив суду, що не вчиняв жодних протизаконних дій, які йому наказував виконати тодішній керівник області І. Різак. "Отже, покази Паульо В.Д. не є доказом вини Різака І.М. ні за формально-процесуальними ознаками, оскільки здобуті незаконним шляхом, ні за своїм змістом, оскільки він заперечує виконання "вказівок" Різака І.М.", - розповіла адвокат, пи ше ZAXID.NET.

    ДОВІДКА

    Вироком Апеляційного суду Івано-Франківської області від 31 липня 2007 року Івана Різака визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.157, ч.1 ст.294, ч.2 ст.365 КК України і призначено покарання: 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням владних повноважень та з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на 1 рік. Засуджений був звільнений від відбування основного покарання з випробуванням, з іспитовим строком на один рік.

    Екс-губернатора Закарпаття І. Різака звинувачували у доведенні до самогубства ректора Ужгородського державного університету Володимира Сливки; зловживанні службовим становищем; отриманні хабара; користуванні мобільним телефоном за рахунок "Закарпаттяобленерго"; організації масових заворушень у Сваляві; незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам.

    UA-reporter.com

    Івану Різаку завадили попрощатися з матір’ю, яка померла
    Європейський суд розгляне справу Різака
    Кримінальні справи проти Різака не варті виїденого яйця
    Екс-губернатор Закарпаття Іван Різак домагається розгляду сфальсифікованих проти нього справ у Верховній Раді України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору