ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Факт завищення площ знищених стихією посівів сільгоспкультур виявлений на Прикарпатті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Органи внутрішніх справ України у Львівській, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях продовжують роботу щодо забезпечення охорони громадського порядку під час ліквідації наслідків стихійного лиха, налагодження тісної взаємодії з територіальними підрозділами МНС.Для забезпечення охорони громадського порядку на територіях, постраждалих унаслідок стихії, щодобово залучається понад 1,3 тис. працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ, 450 членів громадських формувань, 400 одиниць службового транспорту.



    Підрозділами Державної автомобільної інспекції забезпечується регулювання дорожнього руху в місця проведення аварійно-відновлювальних робіт та супроводження автоколон з гуманітарною допомогою та дітьми, що відбувають на відпочинок в інші регіони держави. Зокрема, працівниками міліції забезпечено супроводження 27 автоколон із дітьми з районів, постраждалих від стихійного лиха, до оздоровчих таборів у різні регіони держави та 5 – з гуманітарною допомогою. Здійснюється також регулювання дорожнього руху в місцях його обмеження або перекриття та інформування водіїв про маршрути об’їздів зазначених ділянок.



    Здійснюється посилений контроль і охорона місць зберігання зброї, отруйних речовин та охорона важливих об’єктів та об’єктів життєзабезпечення населення.



    Забезпечується охорона місць зберігання та маршрутів перевезення виділених з державного бюджету компенсаційних коштів. За зверненнями керівництва територіальних відділень “Укрпошти” та установ Ощадбанку міліцією здійснюється охорона місць зберігання виділених компенсаційних коштів і фізична охорона листонош, які доставляють постраждалому населенню адресну допомогу. Зокрема, до охорони пунктів виплати коштів постраждалому населенню та супроводженню листонош щодоби залучається 230 працівників органів внутрішніх справ.



    Здійснюється комплекс профілактичних та оперативно-пошукових заходів із попередження фактів мародерства, недопущення розкрадання коштів цільового призначення та скоєння інших злочинів у населених пунктах, які підтоплені в результаті негоди.



    Так, у місті Чернівцях у ході проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на недопущення розкрадань державного та приватного майна громадян під час стихійного лиха, затримано чотирьох місцевих жителів та трьох жителів Хотинського району Чернівецької області (1983-1988 р.н., усі без постійного місця роботи), які з магазинів, розташованих на території затопленого торговельного комплексу “Калинівський ринок”, викрали комплектуючі до комп’ютерної техніки та одяг. Викрадене вилучено. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України. Проводиться досудове слідство.



    Здійснюється комплекс оперативно-профілактичних заходів з попередження та виявлення фактів розкрадання та нецільового використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію стихійного лиха та розподілу гуманітарної допомоги, що надходить з інших регіонів держави.



    Зокрема, в Івано-Франківській області викрито факт завищення площ знищених стихією посівів сільськогосподарських культур, унаслідок чого попереджено незаконну виплату компенсації на суму 355 тис. грн.



    У Чернівецькій області виявлено факт зловживання посадовими особами однієї з райдержадміністрацій службовим становищем щодо реалізації (продажу) приватним підприємцям і населенню борошна, доставленого у вигляді гуманітарної допомоги.



    На сьогодні регіональними органами внутрішніх справ проводяться перевірки інформацій, які надійшли на телефонами «гарячих ліній», щодо можливих зловживань окремих посадових осіб при розподілі виділених коштів і гуманітарної допомоги тощо.



    Правда.if.ua



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору