ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Правоохоронці Львівщини переправляли нелегалів у Західну Європу

    18 квітня 2024 четвер
    66 переглядів

    Під час заходів з протидії нелегальній міграції співробітники CБУ у Львівській області отримали інформацію про діяльність на території Західної України злочинного угруповання з міжрегіональними та міжнародними зв'язками, яке займається незаконним переправленням нелегальних мігрантів з Південно-Східної Азії до країн ЄвросоюзуОперативники виявили, що угруповання володіє широкими зв'язками в правоохоронних органах Львівщини та за кордоном. Окремі члени злочинної групи здійснювали пошук потенційних нелегалів, інші групами по 5-10 осіб доставляли їх в спеціально обладнаний „відстійник" у прикордонній смузі Львівщини. Через деякий час нелегалів переправляли через державний кордон України, де передавали їх своїм партнерам по „бізнесу" з числа іноземців для подальшого транспортування на Захід, повідомили ZAXID.NET у прес-центрі СБ України.



    У результаті спецоперації в Закарпатській області було затримано двох членів групи під час спроби переправлення 6 громадян Пакистану в Угорщину. Водночас у Львові було затримано ще двох членів угруповання. За цим фактом слідчий відділ УСБУ у Львівській області порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.З ст.28 та ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України.



    Згідно з офіційним повідомленням польського підрозділу Інтерполу, одного із затриманих зловмисників розшукують правоохоронні органи Республіки Польща.



    Також співробітниками СБУ затримано організатора угруповання. Ним виявився один із керівників відділення протидії нелегальній міграції оперативно-розшукового відділу Державної прикордонної служби України, який, використовуючи службове становище, організував функціонування цього канапу.



    Стосовно майора-прикордонника військовою прокуратурою Західного регіону порушено кримінальну справу за ч.З ст.28, ч.2 ст.332 та ч.1 ст.423 Кримінального кодексу України (зловживання військовою службовою особою владою та незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою).



    Триває слідство.



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору