ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кожного разу після повені Прут знаходить собі нове русло

    28 березня 2024 четвер
    57 переглядів

    Старі люди кажуть, що кожного разу після повені Прут знаходить собі нове русло. У Воскресінцях цього разу річка знесла 350 метрів дамби. У деяких будинках Запруття вода сягала двох метрів.Тиха і спокійна річка, перевернуті у воді плити, вщент зруйноване укріплення. Такий вигляд має сьогодні дамба у Воскресінцях під самою Коломиєю. Основною причиною її руйнування спеціалісти вважають завуження гирла — повноводна ріка, вирвавшись з нього, зробила собі новий прохід, знісши майже 350 метрів дамби. Хлинувши на село, вода затопила 80 осель.

    «Найбільше в нас постраждало Запруття — хати, які знаходяться внизу, — говорить сільський голова Воскресінців Любомир Білейчук. — Там було біля 15 хат, у них був такий рівень води, що було і по два метри».

    Кілька днів після паводка працівники водного господарства нагортали в пошкоджених місцях насип з піщано-гравійної суміші висотою 3 метри. Тепер техніка Івано-Франківського ПМК-118 робить півкілометрові прокопи, щоб повернути в них ріку, поки ґрунт зі старого русла нагортатимуть в дамбу.

    Капітальне відновлення дамби — справа тривала і нелегка, каже начальник Коломийського водного господарства Василь Панькевич. Ця робота, за умови надходження коштів, займе щонайменше 2 місяці. Тим більше, що укріплення робитимуть за новою технологією, яку розробляють проектні інститути.

    Зруйнована дамба — не єдина проблема жителів Воскесінців. Стихія знищила і підвісну пішохідну кладку, яка дозволяла мешканцям Запруття ходити в село за продуктами. Тепер людям доводиться добиратися до цивілізації вбрід. В районній адміністрації пообіцяли, що цей міст почнуть відновлювати вже на початку вересня цього року.

    Правда.if.ua

    UA-reporter.com
    Закарпатская область. Водная стихия охватила Ужгород ВИДЕО,ФОТОРЕПОРТАЖ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору