ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для енергокомпаній Західної України можуть збільшити тарифи на передачу електроенергії

    25 квітня 2024 четвер
    59 переглядів

    Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) на засіданні 21 серпня може збільшити тарифи на передачу електроенергії для енергопостачальних компаній західних областей України з метою відновлення стабільного енергопостачання потерпілих від стихії населених пунктів."Підвищення тарифів для обленерго західних регіонів виявиться незначним у масштабах грошового обігу енергоринку країни і практично не призведе до збільшення роздрібних цін на кВт/год. для споживачів", - повідомило джерело в Нацкомісії регулювання електроенергетики.



    Hеобхідність підвищення тарифів викликана потребою енергопостачальників у додаткових фінансових ресурсах для відновлення ліній електропередач, які були ушкоджені під час повені 23-28 липня.



    Передбачається, що НКРЕ перегляне тарифи убік їх збільшення для шести компаній: "Прикарпаття-", "Закарпаття-", "Львів-", "Чернівці-", "Тернопіль-" і "Вінницяобленерго" - за допомогою відповідного перегляду розміру інвестиційних програм цих компаній на 2008 рік.



    У процесі перегляду Нацкомісія буде керуватися наданими обленерго актами про стан енергоустаткування, погодженими з керівниками районних держадміністрацій, з місцевими представництвами МНС, Держенергонаглядом, а також Міністерством палива та енергетики.



    За даними Мінпаливенерго, найбільш постраждалою від повеней є компанія "Прикарпаттяобленерго": в Івано-Франківській області в період з 24 липня до 26 липня виявилися знеструмленими 272 населені пункти із загальної кількісті 544 по Україні.



    У серпні ціна електроенергії на оптовому ринку електроенергії України становить 35,6 копійки за 1 кВт/год., роздрібні тарифи для непобутових споживачів першого класу напруги - 38,75-38,76 коп., другого класу напруги - 51 коп. за 1 кВт-год.



    "Економічна правда"



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору