ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 21.08.2008 р.

    29 березня 2024 п'ятниця
    50 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 850 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 785 (46,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 47 пограбувань, 6 розбійних нападів, 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено карабін, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 600 грамів вибухівки та 1 183 набої.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 68 осіб, у яких вилучено 42,9 кілограма наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 345 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

    Протягом минулої доби порушено 129 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 48 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 180 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 217 – травмовані.

    У селі Вигнанці Любарського району Житомирської області на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим з травмою голови 59-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано племінника потерпілого – 30-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері під час раптово виниклої сварки металевим прутом убив свого дядька.

    У місті Пологах Запорізької області до приймального відділення центральної районної лікарні були доставлені з дробовими вогнепальними пораненнями голови та тулуба два місцеві жителі. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці села Зелений Гай Куйбишевського району, з хуліганських спонукань, пострілами з власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв зазначені поранення потерпілим. Зброю вилучено.

    У місті Старокостянтинові Хмельницької області затримано 36-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, раніше судиму. Попередньо встановлено, що вона в лютому місяці цього року в місті Києві продала сутенерам у сексуальну експлуатацію 22-річну жительку міста Старокостянтинів, без постійного місця роботи.

    У місті Слов’янську Донецької області затримано 50-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 64 набої до нарізної зброї, 78 снарядів калібру 37 міліметрів часів Великої Вітчизняної війни та 500 грамів вибухівки.

    У місті Сімферополі затримано 51-річного чоловіка, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено саморобний пістолет калібру 5,6 міліметрів та гранату РГД-5.

    У місті Києві на станції метрополітену “Вокзальна” затримано 41-річного громадянина Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується), у якого вилучено 20 грамів метадону.

    На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державної холдингової компанії. Вони у період з травня 2007 по травень 2008 року незаконно реалізували майно підприємства (верстати по виробництву залізничних переводів та залізничні переводи), яке знаходилося у податковій заставі, чим завдали збитки державі на суму 687,5 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

    У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито факт створення фіктивного приватного підприємства Попередньо встановлено, що впродовж 2007 року зазначене підприємство здійснювало фінансову діяльність та надавало до податкової інспекції звіти без відображення фінансово-господарської діяльності, що надало змогу уникнути від сплати податку на додану вартість і податку на прибуток у розмірі 1,2 мільйона гривень. Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво) за.

    У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб місцевої філії державного підприємства. Вони підробили підпис голови однієї з районних держадміністрацій і без виготовлення технічної документації, проведення експертної оцінки та відповідних погоджень, виготовили Державний акт щодо права приватної власності на земельну ділянку площею 1,18 га, яка розташована на території Хмельницького району, чим завдали збитки державі на суму 188,9 тисяч гривень. Органами прокуратури району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

    У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного з районних виробничих управлінь житлово-комунального господарства. Він, перевищуючи службові повноваження, у порушення вимог Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність”, упродовж 2005-2008 років затверджував вартість витрат виробничого управління, обслуговування та ремонт засобів вимірювальної техніки води, за що місцеві жителі безпідставно сплатили зазначеному виробничому управлінню 151 тисячу гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    UA-reporter.com
    Мошенники, представляясь работниками "Львовоблэнерго", выдуривали у людей деньги "для пострадавших"
    На границах Закарпатья поймали 13 нелегалов из Пакистана
    На Прикарпатті на викрадачів гравію очікує лава підсудних
    Ранее судимый львовянин силой вывез женщину в поле и изнасиловал

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору