ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Брендова "гуманітарна допомога" "потягнула" на 68 мільйонів гривень

    25 квітня 2024 четвер
    42 переглядів

    ...У червні цього року співробітники Київської регіональної митниці затримали велику партію одягу та аксесуарів відомих світових брендів Prada, Gucci, Dior, Armani, Antonio Maras, яку ввезли в Україну під виглядом гуманітарної допомоги, як „одяг для паломників”.Два автомобіля з цим вантажем вагою майже 23 тони, були відправлені на адресу однієї релігійної громади у Києві. До речі, реєстрація цієї громади була скасована у зв’язку з відсутністю культової споруди, а настоятеля позбавлено сану за дії, несумісні з канонами Православної Церкви.

    Нагадаємо, що згідно чинного законодавства вантаж, який визнаний гуманітарною допомогою, при митному оформлені звільняється від оподаткування.

    Серед документів, які були подані митникам до оформлення був і висновок Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті міністрів України, про визначення цього вантажу гуманітарною допомогою. Саме цей документ і є підставою для митників проводити оформлення без оподаткування.

    Коли митники розпочали огляд цього вантажу з’ясувалося, що „одяг для паломників” виявився одягом та аксесуарами відомих світових брендів. Крім того, у складі затриманої партії були виявлені ще 2 тонни автозапчастин фірми Valeo, які призначені для французьких моделей автомобілів, а також швейцарські ножі марки Wenger.

    Наразі митники закінчили перерахунок та оцінювання асортименту дорого одягу, який містився у 94 палетах.

    Вартість такого „модного” вантажу склала більше 68 мільйонів гривень.

    По факту контрабанди в Україну товарів у великих розмірах начальником Київської регіональної митниці порушена кримінальна справа. Матеріали справи митниця передає до суду, повідомили UA-reporter.com у прес-службі Держмитслужби України.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору