ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На горі Петрос православна молодь помолилася за Україну

    18 квітня 2024 четвер
    64 переглядів

    24 серпня, у День Незалежності України, 36 юнаків і дівчат, члени Ужгородського молодіжного братства імені преподобного Алексія Карпаторуського та Мукачівського молодіжного братства імені преподобного Сергія Радонезького, розбили табір біля підніжжя гори Петрос і здійснили сходження на вершину.

    Закарпаття, г.Петрос. Православна молодь помолилася за Україну.
    Закарпаття, г.Петрос. Православна молодь помолилася за Україну.

    На висоті понад 2000 метрів, над усією Україною, з благословення архієпископа Хустського і Виноградівського Марка та єпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, духовного наставника братств, священик Віктор Палош, голова Ужгородського братства, відслужив молебень за Україну до святителя Іоанна Сан-Франциського і Шанхайського. Цей угодник Божий у 2008 році був прославлений на Архієрейському Соборі Руської Православної Церкви, він пов'язаний із Закарпаттям через свого духовного сина, архімандрита Василія Проніна, у святість і заступництво якого перед Богом за Україну вірить усе Закарпаття.



    Гора Петрос - одна з найвищих вершин України. Її висота становить 2020 метрів над рівнем моря, тобто вона є нижчою від Говерли лише на 41 метр. У день сходження були несприятливі погодні умови. Уся гора була вкрита густим туманом, і в лісництві попередили, що через непогоду не вдасться потрапити на вершину, оскільки туман не зникне. Проте братчики, незважаючи на попередження, наполегливо почали підйом. Дорогою молилися до святителя Іоанна, і відразу ставало ясніше. Туман відійшов саме від гори Петрос. Коли вже на вершині учасники підйому висловили сумнів щодо дива, несподівано туман знову огорнув гору настільки, що навколо нічого не було видно. Коли почався молебень, миттєво виглянуло сонце і туман почав відступати, навіть затих вітер.



    Дорога назад пройшла успішно. Під час походу його учасники неодноразово переконувалися у чудотворінні святителя Іоанна.



    Священик Віктор Палош, Ужгород



    UA-Reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору