ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівські ревізори попередили нові незаконні видатки на ліквідацію наслідків повені

    23 квітня 2024 вівторок
    55 переглядів

    По Львівській області загальна сума коштів, які надійшли на ліквідацію наслідків стихійного лиха, станом на 26 серпня 2008 року становить 116,7 млн. грн., з яких видано через органи соціального захисту населення – 71,8 млн. грн. або 61,5%. Залишок нерозподілених коштів на рахунках в органах Держказначейства становить 45,0 млн. гривень.

    Львів. КРУ встановило завищення потреби у бюджетному фінансуванні на загальну суму 2307,3 тис. гривень.
    Львів. КРУ встановило завищення потреби у бюджетному фінансуванні на загальну суму 2307,3 тис. гривень.

    КРУ у Львівській області спільно з працівниками УСБУ у Львівській області створено робочу групу з перевірки законності включення об’єктів дорожнього господарства до списків об’єктів, що постраждали внаслідок стихії, та достовірності визначення потреби у бюджетних коштах на їх відновлення.



    На минулому тижні в ході проведених спільних дій встановлено завищення потреби у бюджетному фінансуванні на загальну суму 2307,3 тис. гривень.



    Так, проведеним обстеженням правильності визначення сум до відшкодування встановлено, що деякі об’єкти бюджетної сфери Старосамбірського району, зокрема поліклініка та терапевтичне відділення Добромильської лікарні пошкоджена внаслідок непроведення протягом тривалого періоду ремонтних робіт, а не стихійного лиха, яке сталося 23-27 липня. Вартість відновлювальних робіт, зафіксована в актах обстеження, становить 367,5 тис. грн. Аналогічно, обстеженням об’єкта очисних споруд м.Хирів (кошторисна вартість 420,0 тис.грн.) встановлено, що об’єкт знаходиться в неробочому занедбаному стані протягом 2006–2008 років внаслідок не проведення поточних ремонтів.



    Робочою комісією із залученням спеціалістів та працівників КРВ у Миколаївському районі проведено повторні обстеження затоплених будинків, внаслідок чого попереджено порушення на загальну суму 1275,0 тис. гривень.



    Зокрема, проведеними повторними обстеженнями та прийнятими комісією відповідними рішеннями зі 111 постраждалих сімей ІІ категорії одну сім’ю переведено до І категорії, а 87 сімей переведено до ІІІ категорії, внаслідок чого, відповідно, зменшено необхідну для відшкодування суму.



    Повторним обстеженням автодороги «Блажів-Черхава» встановлено завищення проектної вартості відновлювальних робіт на 150,4 тис. грн внаслідок включення до проектно-кошторисної документації та актів обстежень завищених обсягів відновлювальних робіт.



    Аналогічний факт встановлено на ділянці дороги «Львів-Самбір-Ужгород» (відрізок Чернихів – Калинів) на суму 91,4 тис. гривень.



    Станом на 26.08.2008 обстеження постраждалих об’єктів робочою групою продовжуються.



    В ході здійснення моніторингу за фінансуванням відновлювальних робіт розпочато розгляд скарги, яка надійшла на «гарячу лінію» ГоловКРУ від громадянина Качура М.П. щодо зловживань при виділенні коштів на ліквідацію наслідків стихії. При з’ясуванні питань скарги встановлено, що Качур М.П. на території с. Голобутів Стрийського району Львівської області не проживає і не зареєстрований. Скаргу визнано анонімною і припинено її розгляд, повідомили UA-Reporter.com у Головному контрольно-ревізійному управлінні України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору