ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 28.08.2008 р.

    29 березня 2024 п'ятниця
    50 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 705 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 660 (44,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 39 пограбувань, 6 розбійних нападів, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, три пістолети, чотири обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 235 набоїв.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу, у яких вилучено 35,2 кілограма наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 970 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

    Протягом минулої доби порушено 166 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 70 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 202 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 24 особи загинули та 236 – травмовані.

    У місті Дружківці Донецької області у власному будинку було знайдено мертвими з ножовим пораненням грудей 59-річну пенсіонерку та з травмою голови - її колишнього 67-річного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 26-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зайшов до згаданого будинку, вбив ножем господарку та заподіяв смертельні тілесні ушкодження згаданому чоловікові, викравши після скоєного мобільний телефон і DVD-програвач. Частину викраденого вилучено.

    У селі Богданівці Броварського району Київської області на подвір’ї домогосподарства 42-річного чоловіка невідомий пострілом із невстановленої зброї заподіяв дробове поранення живота господарю. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 48-річного жителя згаданого району, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він, з метою крадіжки, зайшов на зазначене подвір’я, але був застигнутий господарем. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

    У місті Житомирі десять днів тому до міліції звернувся 30-річний працівник Житомирської облдержтелерадіокомпанії, який заявив, що минулого вечора на вулиці п’ятеро невідомих побили його та відібрали ювелірні вироби й мобільний телефон (медичну допомогу було надано без госпіталізації). У результаті проведення слідчо-оперативних дій у місті Овручі Житомирської області за підозрою в скоєнні цього злочину викрито місцевого жителя, раніше затриманого за скоєння вбивства. Вживаються заходи щодо затримання співучасників злочину. Нагадаємо, що вночі 26 серпня в Житомирському районі на території дачного масиву зловмисник разом з двома своїми спільниками у салоні автомашині ГАЗ 24-річного жителя обласного центру, водія таксі, вбили його ножем, викрали 300 грн. виручки й мобільний телефон, після цього тіло потерпілого викинули із згаданої автомашини та на ній втекли.

    У місті Луганську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Грузії віком 28 та 33 років (в Україні перебувають у приватних справах). Попередньо встановлено, що вони вдень на території центрального ринку викрали у 25-річної місцевої жительки, приватного підприємця, сумку, в якій знаходилося 945 гривень.

    У Голосіївському районі міста Києва затримано 35-річного громадянина Грузії, у якого вилучено 2,2 грама метадону.

    У Солом’янському районі столиці затримано 25-річного громадянина однієї із близькосхідних держав, студента Національного технічного університету України, у якого вилучено 7 грамів марихуани.

    У місті Донецьку затримано 36-річного громадянина Грузії (в Україні перебуває в гостях), у якого вилучено 0,4 грама героїну.

    У місті Севастополі затримано 42-річного громадянина однієї із західноєвропейських держав, з автомашини якого вилучено 2,5 грама метамфетаміну.

    У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він упродовж 2005-2006 років надавав до податкових органів підроблені документ щодо об’ємів реалізації товарно-матеріальних цінностей і незаконно отримав відшкодування податку на додану на загальну суму 288 тисяч гривень. Крім того, за вказаний період даним товариством не було сплачено до держбюджету понад один мільйон гривень податку на прибуток. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем)і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

    У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він підробив акти виконаних ремонтно-будівельних робіт з реконструкції теплових мереж міста Мелітополя (фактично роботи виконані не в повному обсязі), унаслідок чого згадане товариство незаконно отримало 274,9 тисяч гривень. Мелітопольською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. Водночас згаданою прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України, відносно посадовця Мелітопольської міської ради, який, з метою привласнення бюджетних коштів, підписав відповідні акти про виконання ремонтно-будівельних робіт, чим завдав державі збитки на згадану суму.

    У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб кредитної спілки. Вони впродовж останніх п’яти років не оприбуткували у встановленому порядку частину грошових коштів, отриманих від членів зазначеної спілки, привласнивши їх. Таким чином п’ятьом членам згаданої спілки завдано збитки на загальну суму 263 тисяч гривень. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

    МВС України

    UA-Reporter.com
    Злочини, зареєстровані на Закарпатті протягом минулої доби

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору