ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юрій Андрухович та гурт «Karbido» представляють свій альбом під назвою «Самогон»

    19 квітня 2024 п'ятниця
    47 переглядів
    Юрій Андрухович та гурт «Karbido»

    Це нова – українськомовна – версія проекту, вперше виданого у Польщі 2006 року. Українське видання «Самогону» здійснила мистецька аґенція «Наш Формат» (www.nashformat.com.ua).

    Чому «Самогон»? Назва проекту є, безумовно, метафоричною. Означає щось, зроблене власноруч і з природної сировини, до того ж наділене небувалою духовною міцністю.

    Альбом складається з дев’яти композицій, вісім з яких написані польськими музикантами на вірші Юрія Андруховича. При цьому сам автор текстів виступає в дедалі звичнішій для себе ролі – часом мелодекламатора, часом вокаліста. Дев’ятим номером «Самогону» є старовинна козацька пісня «Зеленая ліщинонька» у спільному аранжуванні Юрія Андруховича та карбідів.

    На підтримку альбому у вересні цього року запланований презентаційний тур Андруховича та «Karbido» п’ятьма містами України. Орієнтовний план туру виглядає так:

    * 12 вересня – Ужгород, обласний музично-драматичнимй театр
    * 13 вересня – Львів, Палац культури ім. Г. Хоткевича
    * 15 вересня – Київ, Молодий театр
    * 16 вересня – Дніпропетровськ, Палац дітей та юнацтва
    * 18 вересня – Тернопіль, кінотеатр «Перемога»

    Автори альбому та всі учасники презентаційної акції розраховують на високий ступінь живого, активного зацікавлення української публіки, передусім молоді, заповнені до останнього вільного місця зали і широкий суспільний резонанс. «Самогон-тур» повинен стати черговим прикладом успішної і взаємно зацікавленої співпраці польських та українських митців.

    Гурт «Карбідо» -- це цілком унікальний музично-альтернативний сплав, що в ньому виразно домінують рокові та фрі-джазові елементи. Творчою фішкою колективу є створення музичного супроводу до експериментальних театральних спектаклів, кіно- та мультиплікаційних фільмів.

    У складі «Карбідо» чотири блискучі інструменталісти: Іґор Ґавліковський (гітара), Марек Отвіновський (бас), Павел Чепулковський (ударні) і Томаш Сікора (електроніка). Крім спільних виступів у складі «Карбідо», кожен з них здійснює свої сольні проекти, пов’язані з театром і незалежними радіостанціями. Наприклад, Томаш Сікора є творцем, засновником і постійним ведучим інтернет-радіостанції «Герметичний Гараж» (Garage Hermetique), що презентує одну з найцікавіших програм незалежної альтернативної та аванґардної музики.

    Щодо Юрія Андруховича, то свою співпрацю з польськими музикантами він вважає однією з найщасливіше втілених найдавніших мрій і сподівається, що проект «Самогон» ще матиме продовження.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору