ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті та Львівщині охоронці кордону затримали 43 нелегалів

    28 березня 2024 четвер
    23 переглядів

    Пропуск осіб та транспортних засобів
    У зв’язку із закінченням туристичного сезону минулого тижня на державному кордоні України відзначалося зменшення на 12% пасажиро-транспортного потоку. Всього було пропущено понад 2,5 мільйони осіб та більш ніж 456 тисяч транспортних засобів. Серед мандрівників прикордонники викрили 6 осіб, які подорожували з підробленими чи чужими документами, 35 осіб – з технічно несправними. Також в Одеському морському порту було виявлено та затриманого громадянина України, якого за скоєння злочину розшукували співробітники СБУ. Під час огляду транспортних засобів виявлено 38 тайників, переважно з сигаретами та продтоварами. Зокрема, в пункті пропуску «Ужгород» (Закарпатська область) в паливному баку автомобіля оглядова група знайшла тайник з понад 8 тисячами пачок сигарет.
    Всього у пунктах пропуску затримано контрабандних товарів на майже 2 мільйони гривень, виявлено 7 автомобілів з підробленими або несправними документами, з незаконного обігу вилучено 16 одиниць зброї, 619 штук боєприпасів та понад 2 кг наркотичних речовин.
    Незаконна міграція
    Минулий тиждень відзначався активізацією незаконних мігрантів на східному кордоні, зокрема в Сумській області співробітники Держприкордонслужби затримали громадянина України, який переправляв 18 нелегалів – 16 громадян Пакистану та 2 громадян Індії. Іншого українця, причетного до незаконного перевезення 12 в’єтнамців, прикордонники затримали на Львівщині. Лише у Львівській області та у Закарпатті минулого тижня охоронці кордону затримали 43 нелегалів. Крім цього, завдяки спільним заходам фахівців Держприкордонслужби та їхніх словацьких колег було припинено діяльність каналу з переправлення незаконних мігрантів – правоохоронні органи Словаччини затримали 5 осіб, серед яких - організатор каналу та його помічники.
    «Зелений кордон»
    Минулого тижня на Луганщині виявлено вже 20-й у цьому році трубопровід (труба, довжиною 100 метрів та помпа) для незаконного перекачування з Росії пально-мастильних матеріалів. Нелегальну комунікацію знищено, під час оперативно-пошукових заходів виявлено 2 «Камази» з 9 тоннами дизпалива та затримано громадянина Росії.
    З початком сезону полювання збільшується кількість порушень поблизу кордону, вчинених мисливцями. Протягом двох останніх тижнів персоналом відділу прикордонної служби «Яськи» Білгород-Дністровського загону затримано 3 українців та молдованина, у яких вилучено 4 мисливських рушниці (без документів на зброю) та 129 набоїв до них.
    Щодо ліквідації наслідків повені
    На державному кордоні продовжувалися роботи з відновлення інфраструктури, яка була знищена в результаті повені. Поновлено та відремонтовано 326 прикордонних знаків, майже 53 км контрольно-слідової смуги та 30 км загороджувального паркану, понад 7 км електро-сигналізаційних комплексів, 6 км кабельних ліній зв’язку, 72 км доріг вздовж кордону, 5 мостів та 4 причали, які були пошкоджені чи зруйновані стихією.
    Не функціонують лише 2 пункти пропуску – паромна переправа «Ямпіль» та човнова переправа «Велика Кісниця» (обидва на кордоні з Молдовою у Вінницькій області), повідомили UA-Reporter.com у прес-службі Державної прикордонної служби України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору