ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Житло в Івано-Франківську дешевшати не буде

    29 березня 2024 п'ятниця
    23 переглядів

    Нині за 1 м? у новобудові платять тисячу доларів, а ще торік він коштував приблизно $ 600. Попри скорочення будівництва, яке зафіксувала статистика за останній час, попит на нерухомість не зменшується, кажуть місцеві забудовники. Не страшна їм і світова іпотечна криза.

    Минулого року на світ нахлинула іпотечна криза, її наслідки досі відбиваються на Україні. Дефіцит грошей у будівельній галузі держави, за даними Держкомстату, викликав перше за останні три роки скорочення обсягу будівництва. Наразі найгірші справи на Закарпатті.
    Івано-франківські забудовники на спад обсягів продажу особливо не скаржаться. Кажуть, що на їхні новобудови попит не зменшується, а іпотекою користується дуже малий відсоток покупців.Нині вартість квадратного метра в івано-франківській новобудові перевищує тисячу доларів. І про його здешевлення ніхто з будівельників не говорить.
    Пояснюють це постійним дорожчанням будівельних матеріалів і зростанням ціни на землю, якої в місті вже і так майже не залишилося — у центральній частині Івано-Франківська за сотку землі доведеться викласти до 30 тисяч доларів, на околицях вона коштує біля 10 тисяч.
    Попиту на житло в Івано-Франківську досі зростає, проте вже не так стрімко, як раніше, кажуть забудовники. А те, що іванофранківці влітку купили дещо менше квартир, називають сезонним явищем, і вже у жовтні очікують на звичний наплив охочих придбати житло, інформує БРІЗ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору