ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські прикордонники затримали найбільшу з початку року групу нелегалів

    20 квітня 2024 субота
    19 переглядів

    26-ро пакистанців хотіли перетнути українсько-словацький кордон високо в горах. Та буквально за кілька метрів від Євросоюзу їх затримали.

    До встановлення особи незаконні мігранти перебуватимуть у Чопському пункті для нелегалів. Потім їх екстрадують додому.

    29-річний пакистанець Махмуд втікав від бідного життя на батьківщині. За нелегальну подорож до Європи заплатив двадцять тисяч американських доларів. Де мешкав в Україні й хто перевозив групу, сказати не може.

    Махмуд, нелегал: «Шість місяців ми жили в Україні, відтак нас привезли до кордону. Хто, я не знаю, люди були в масках».

    Інформацію про гурт нелегалів у гірському районі поблизу кордону українським прикордонникам повідомили словацькі колеги.

    Костянтин Безпалько, заступник керівника Чопського прикордонного загону: «Затримали на ділянці відповідальності прикордонної застави Стужиця, це ділянка Словацького кордону, в межах Великоберезнянського прикордонного контрольованого району».

    За словами правоохоронців, найімовірніше, мігрантів якийсь час переховували у закарпатських прикордонних селах. За кілька тижнів з невеличких гуртів сформували справжній загін. Адже, як правило, до Європи нелегали йдуть партіями по двадцять-тридцять осіб.

    Костянтин Безпалько, заступник начальника Чопського прикордонного загону: «Така кількість порушників, вони самостійно не рухаються, обов’язково здійснюється супроводження групи. Як правило, представники з числа місцевого населення, які займаються переправкою незаконних мігрантів».

    Затриманих нелегалів доправили до Чопського пункту тимчасового утримання. Тут вони перебуватимуть до того часу як з’ясують їхні особи. Після цієї процедури мандрівників відправлять додому. //Марина Коваль, Юрій Ковальов, Закарпаття, НТН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору