ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді презентують нові туристичні родзинки Закарпаття

    24 квітня 2024 середа
    55 переглядів
    В Ужгороді відкривається традиційна Міжнародна виставка-ярмарок «Тур’євроцентр-Закарпаття 2008».

    Сьогодні в Ужгороді відкривається вже традиційна триденна міжнародна виставка-ярмарок «Тур’євроцентр-Закарпаття 2008». Це один із найбільших подібних заходів в Україні. В Закарпатті ж виставку проводять сьомий рік поспіль і щоразу вона збирає все більше коло учасників, останніми роками – навіть із країн так званого «ближнього зарубіжжя».

    Цього року, обіцяють оператори, презентуватимуться унікальні нові туристичні маршрути.
    Мета такої виставки-ярмарку – сприяти підвищенню туристичної привабливості Закарпаття, активному просуванню місцевих туристичних і курортних послуг на внутрішньому та міжнародному ринках. І, до речі, міжнародні ринки таки цікавляться як Україною загалом, так і Закарпаттям особливо, і прикладом цього є вже те, що колись ця виставка була лише регіональною, а вже кілька років поспіль має статус міжнародної.
    Із кожним роком все більше учасників приїжджає на «Тур’євроцентр-Закарпаття» – цьогоріч, приміром, обіцяють бути представники із Росії, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії, Угорщини, Сербії, Хорватії та низки інших країн. Дуже цікавиться останнім часом туристичним потенціалом саме Закарпатської області Білорусь.
    Учасники виставки-ярмарку мають можливість не лише ознайомитися з пропозиціями на зимовий період щодо відпочинку та оздоровлення в Карпатському регіоні, сусідніх європейських державах: Угорщині, Словаччині, Румунії, Польщі, але й налагодити контакти з майбутніми партнерами, укласти угоди про співпрацю. Саме результатом цієї виставки вже кілька років поспіль є такі угоди, і є зростання кількості туристичного потоку. За останніми даними, якщо торік потік туристів порівняно з попереднім роком в Україну зріс на 10 відсотків, то у Закарпаття – майже на 30.
    Під час попередніх виставок неодноразово не лише туроператори, а й звичайні відвідувачі купували путівки, і, зазвичай, вдається придбати їх із певними знижками.
    Виставка також презентує не лише туроператорів, а й супутні товари – спортивне спорядження, речі для організації відпочинку й туризму, а також банківські, страхові, транспортні послуги.
    Третій рік поспіль в Карпатах малосніжна зима, туроператори України, Словаччини, Угорщини зазнають збитків. Тому власне в Закарпатті придумали кілька нових способів, як привабити туриста. Нещодавно, приміром, у Закарпатті презентували «Туристичний винний шлях», який розробив Регіональний туристично-інформаційний центр Закарпаття спільно з управлінням з питань європейської інтеграції, туризму і курортів Закарпатської ОДА.
    Сьогодні ж відбудеться презентація «Гастрономічного туристичного шляху». Він представлятиме традиційні страви Закарпаття, кухню національних меншин і заклади, які їх найкраще готують. Туристи зможуть не тільки скуштувати, а й навчитися готувати. Приміром, словаки подаватимуть гостям шляху гомбовці та кнедлі, німці – свинячу голову, тушковану в капусті, угорці – лечо та солодкі молочні супи.
    До початку наступного року вже здійснюватимуть також і екскурсії «Військовим туристичним шляхом». Вони знайомитимуть із 6-ма оборонними лініями, котрі проходили територією області, пише "Радіо Свобода".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору