ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нелегальних мігрантів почали перевозити із Закарпаття на Волинь

    29 березня 2024 п'ятниця
    44 переглядів

    На Закарпатті почалося виселення незаконних мігрантів з пункту тимчасового тримання "Павшино", яке перебуває у підпорядкуванні Мукачівського прикордонного загону, до відповідного пункту у Волинській області, що під юрисдикцією МВС України. 10 вересня було направлено першу групу незаконних мігрантів - 18 громадян Пакистану та 11 громадян Індії.
    Як повідомили ZAXID.NET 12 вересня у прес-службі Держприкордонслужби України, іноземці-порушники, котрі вже тривалий час перебувають в Україні, дорогою із Закарпаття до Волині навіть співали "Червону руту". Цим нелегалам одним з перших доведеться обживати новий пункт тимчасового тримання, що розташований у селі Журавичі Ківерцівського району Волинської області. Цей пункт за статусом призначений для утримання протягом шести місяців іноземців та осіб без громадянства, затриманих в адміністративному порядку. Він створений на базі колишньої частини військ ППО та розрахований на одночасне перебування близько 180 затриманих.

    Згідно з чинним законодавством України, такі пункти тримання незаконних мігрантів як "Павшино" не можуть перебувати під юрисдикцією прикордонників. У 2001 році військове містечко, на базі якого було створено пункт "Павшино", передали прикордонникам, бо досі вони утримували порушників у наметовому таборі. З 2002 до 2007 року "Павшино" стало тимчасовою домівкою для майже 12 тисяч іноземців. Своє незадоволення великою кількістю осіб, які там одночасно перебувають, та недостатніми санітарно-побутовими умовами виказували як самі мігранти, так і різноманітні міжнародні організації. Не у захваті від пункту для нелегалів із невизначеним статусом була і місцева влада. Проте прикордонникам не залишалося нічого іншого, як витрачати кошти відомства та залучати допомогу благодійних організацій на утримання, харчування, медичне забезпечення затриманих.

    Доручення Кабміну щодо закриття "Павшино" було підписане у березні цього року. Готовність виконати його в найкоротший час підтвердила Державна прикордонна служба України, органи влади Закарпатської області, а Міністерство внутрішніх справ України запевнило, що готове забрати нелегалів до своїх пунктів тимчасового тримання. Однак швидко зробити це не дозволяють суди, без рішення яких таке переміщення іноземців неможливе. Закарпатський окружний адміністративний суд "завалений" справами до кінця року. Це означає, що близько 250 нелегалів змушені перебувати в "Павшино" ще як мінімум декілька місяців.

    Наразі розглядається можливість розгляду справ про нелегалів менш завантаженими судами. Нині прикордонники та Закарпатський окружний адмінсуд завершують обладнання кімнати судових засідань в Чопському прикордонному загоні. Планується, що вона почне функціонувати вже після 20 вересня. Це дозволить проводити виїзні судові засідання та розглядати справи про нелегалів поблизу місця їх тримання.

    zaxid.net

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору