ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті проводять "Словенску веселіцу"

    20 квітня 2024 субота
    55 переглядів

    Фестиваль закарпатських словаків "Словенска веселіца" відбувається сьогодні у селі Сторожниця під Ужгородом. У ньому беруть участь гості з багатьох населених пунктів гірського краю, де компактно проживають етнічні словаки, їхні самодіяльні колективи і виконавці, майстри народних ремесел... У програмі свята - виставки, концерт, конкурси, змагання і розваги.

    До речі, на Закарпатті проживають понад 10 тисяч громадян України словацької національності /0,6 відсотка від усього населення області/. Найбільше їх у Великоберезнянському, Перечинському та Ужгородському районах. Закарпатські словаки мають свої національно-культурні товариства, колективи художньої самодіяльності, школу в Ужгороді. Обласні телебачення і радіомовлення транслюють передачі і словацькою мовою, а в Ужгородському національному університеті діють кафедра і відділення словацької філології.

    Представники словацької меншини мають можливість підтримувати тісні контакти з історичною батьківщиною, багато закарпатських юнаків та дівчат здобувають освіту в Словаччині. Відродженню традицій і звичаїв, культури і народного мистецтва закарпатських словаків служать також щорічні фестивалі "Словенска веселіца", які проводяться за підтримки органів державної влади

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору