ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На підприємствах Закарпаття офіційно працевлаштовані близько 360 іноземців

    25 квітня 2024 четвер
    39 переглядів

    Про це сьогодні, 15 вересня,повідомила перший заступник директора обласного центру зайнятості Зоя Катрич.

    На Закарпатті працюють 360 іноземців«Ми вже відчуваємо брак працівників в області, є потреба залучати іноземних «заробітчан», – констатує Зоя Катрич. В області вже офіційно працюють 360 іноземців на 160 підприємствах. Найчастіше це менеджери та технологи на підприємствах з іноземними інвестиціями і їхню присутність пояснюють потребою у фахівціях з нових для краю технологій. Доцільність залучення іноземців розглядає спеціальна комісія у складі представників СБУ, МВС, податкової та Закарпатської ОДА.
    За словами Зої Катрич, реальну інформацію про кількість закарпатських заробітчан, які виїздять за кордон, фахівці дізнаються від школярів, сільських голів, оскільки офіційних даних немає. Так з’ясували, що за межами області на заробітках перебувають 70 тисяч краян (за кордоном) і ще понад 30 тисяч осіб працюють в інших областях України. В основному вони задіяні на будівництві та у сільському господарстві.
    «Кожна п’ята дитина в області не має вдома одного з батьків, а у Тячівському районі – кожна друга», – каже Зоя Катрич. Міністерство праці України своєю метою вважає повернення українців до нашої держави, але наразі гідної альтернативи заробітчанам запропонувати надто складно. 34 % наявних вакансій пропонують зарплату від мінімальної до рівня прожиткового мінімуму, 60 % – від прожиткового мінімуму до середньої по області (1510 грн.), лише 3,8 % вакансій – посади із зарплатою, вищою за середньообласну.
    За словами Зої Катрич, на Закарпатті лише 7 фірм мають ліцензії для легального працевлаштовують працівників за кордоном. Проте в газетах нерідко з’являються оголошення із запрошеннями на роботу за кордон без зазначення номерів ліцензій посередників, що є обов’язковою вимогою.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору