ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець пародіює артиста Андрія Данилка в образі Вєрки Сердючки

    18 квітня 2024 четвер
    47 переглядів

    20-річний Віктор Товт із села Великі Лази Ужгородського району Закарпаття пародіює артиста Андрія Данилка в образі Вєрки Сердючки. Із подругою Ярославою Єсеновською, 22 роки, чоловік створив дует ”Максимум”. Жінка виступає в ролі матері Вєрки.

    У кав’ярні ”Тотем” на вул. Корзо, головній в Ужгороді, Товт замовляє сік.

    — А я нічого не питиму — горло болить, — зауважує Ярослава. — У Віктора — ”сердючкоманія”. Він влюбльоний у цей образ. Коли люди палили чучело Сердючки, організовували акції протесту проти його виступів — такий злий на них був.

    — Бувало, Сердючка виступає на сцені, а я дивлюся і думаю: от зараз сказав би те й те. І тут Данилко вимовляє, що я задумав! — запевняє Віктор. — Дуже мене роздражають розмови, що він не тої орієнтації або лікується від алкоголізму. Не вірю в це!

    — У травні торік, коли Вєрка поїхала на ”Євробачення”, у мене було весілля, — розповідає Єсеновська. — Попросила Віктора зіграти Сердючку, щоби гостям не нудилося. Під час виступу питають жартома: ”Ну що? Яке місце з ”Євробачення” привезла?”

    — А я кажу: ”Мнє первоє место в одно мєсто. Мнє хватіт і второго”, — перебиває Товт. — Через дві години дізналися, що Сердючка справді вийшла на друге.

    Уперше в образі Вєрки Сердючки закарпатець виступив 2002-го, на шкільному святі. За три роки отримав замовлення на пародію.

    — Люди в селі говорили, що між нами щось є, — каже Ярослава про дует. — Ляпали, що Віктору більше уваги приділяю, ніж чоловікові. Сергій навіть ревнував, але якось заспокоївся. Вони товаришують із Віктором.

    Товт каже, на концертах кілька разів наголошують, що виступають пародисти.

    — Нам не треба слави. Не хочемо, щоби сприймали нас як справжніх Данилка і Білоконь, — пояснює Віктор. — Справжню Сердючку запросити годі — просить великий гонорар. Іду недавно Ужгородом і чую за спиною: ”Дивися, Сердючка йде”. Або вчора. Сідаю в маршрутку, протягую гроші, а водій на весь автобус: ”Від Вєрки Сердючки грошей не беру”.

    — Заробляємо стільки, що вистачає і на костюми, і кишенькові витрати, — додає Ярослава. — Але мільйонів, як люди в селі кажуть, не деремо. Хоча інколи дзвонять такі впливові особи, що аж дивно, звідки у них наші телефони.

    Костюми вибирають за стилем Сердючки.

    — Щойно побачу Вєрку в новому костюмі — зразу біжу в магазин, — розповідає Віктор. — Взуття шукаємо на базарних точках. Один раз міряю туфлі, а позад мене купа зівак вистроїлася. Я почервонів, почав пояснювати, що то актьорство.

    Пишний бюст Товт формує з двох надувних кульок.

    — Буває, що не встигаємо на замовлення, то біжимо в ближайшу аптеку за... Самі знаєте, за чим, — ніяковіє.

    — За презервативами, — твердо пояснює Ярослава.

    — Одного разу на шкільному концерті до мене підбіг хлопчик, — видихає Товт. — Штирхнув булавкою в грудь — шарик лопнув. Довелося робити бюст із однієї кульки.

    1986, 6 квітня — Ярослава Єсеновська народилася в с. Підгорб Ужгородського р-ну на Закарпатті
    1988, 25 січня — Віктор Товт народився у с. Великі Лази Ужгородського р-ну на Закарпатті
    2005 — утворили дует пародій ”Максимум”
    2007, 12 травня — Ярослава одружилася з односельчанином Сергієм Митровкою
    2008 — вступили до Київського університету культури і мистецтва

    Сніжана РУСИН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору