ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У списку "великих платників податків" нараховується 31 підприємство

    19 квітня 2024 п'ятниця
    53 переглядів

    Сьогодні на території Закарпатської області діє 31 підприємство, які за наслідками своєї діяльності у 2007 році були віднесені до категорії «великих платників податків». Вони в однаковій мірі представляють як матеріальне (16 підприємств), так і нематеріальне виробництво (15 платників).

    Серед них – «Єврокар», «Ужгородський коньячний завод», «Джейбіл», «Фішер» та інші.
    Найбільше великих платників зайняті в оптовій та роздрібній торгівлі (13 платників), крім того великі платники в Закарпатській області представляють такі галузі народного господарства, як автомобілебудування, будівництво, хімічна промисловість, виробництво виноградних вин та коньяків, виробництво електроустаткування, меблів та спорттоварів, санаторно-курортна діяльність та виробництво мінеральної води та певні інші види економічної діяльності.
    Великими платниками області за 8 місяців 2008 року було сплачено 232,2млн.грн. до Загального фонду Державного бюджету, приріст цього показника до даних аналогічного періоду минулого року складає майже 55%, або ж 82,2млн.грн.
    Крім того, питома вага надходжень від великих платників податків зросла на 3% і станом на 01.09.08 р. складає 45,1% у загальній сумі податків і зборів, що надійшли до Загального фонду Держбюджету.
    За даними декларацій з податку на прибуток за І півріччя 2008 року вдалося досягти збільшення нарахувань по вказаній групі платників на 53,3%, або ж на 22,3млн.грн., результатом чого стало зростання податкової віддачі по всіх таких платниках до рівня 1,7% (минулорічний показник складає 1,3%).
    Варто також зазначити, що кількість підприємств із низьким рівнем податкової віддачі у звітному періоді 2008 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшилася з 14 до 10 платників.
    Кількість великих платників податків, що декларують від’ємне значення об’єкту оподаткування, зменшилось на одного платника і складає лише 3 платники від загальної кількості. Вдвічі зменшився рівень збитків, що декларуються великими платниками податків, з 40,1млн.грн. за 6 місяців 2007 року до 20,5 млн.грн. за аналогічний період поточного року. З початку року вже проведено 15 планових документальних перевірок підприємств, які належать до групи великих платників податків, тобто майже половину.
    Загальна сума донарахувань складає 1,2млн.грн., з них майже 740 тис.грн. основного платежу та 480тис.грн. фінансових санкцій, повідомили Репортеру у відділі економічного аналізу, прогнозування
    надходжень та роботи з великими платниками податків ДПА у Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору