ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин "Мій рідний край" відкрився в Ужгороді

    29 березня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    13-го вересня ц.р. в Ужгороді розпочав роботу Десятий ювілейний Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Фестиваль проводиться Державним комітетом телебачення та радіомовлення України щорічно з 1999 року на базі Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії за підтримки Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради.

    Цьогорічний фестиваль відбувається на базі готелю-ранчо «Золота гора» в с.Барвінок Ужгородського району Закарпатської області. До його організації долучилися Українське представництво SES Sirius AB, АТ «Угорське телебачення», АТ «Угорське радіо», Кошицька студія Словацького телебачення та Телебачення і радіо Клуж-Напока (Румунія).

    У фестивалі беруть участь представники електронних ЗМІ 11-ти країн Східної та Центральної Європи (Румунії, Словаччини, Угорщини, Сербії, Польщі, Німеччини, Австрії, Литви, Білорусі, Молдови, Македонії), всі державні телерадіокомпанії України.

    - Відповідно до головної мети фестивалю представлені на фестиваль телевізійні і радіопрограми відтворюють історію та сьогодення національних спільнот, які компактно мешкають на території країн - учасниць фестивалю, - говорить перший заступник Голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський. – Ці програми спрямовані на відродження духовних та культурних надбань національних меншин, на пошук шляхів вирішення спільних проблем. Переможців журналістського форуму чекають відзнаки з зображенням символа Закарпаття – Едельвейса, квітки, яка впродовж останніх років супроводжує учасників та гостей фестивалю.

    Під час медіа-форуму українська делегація ознайомиться з роботою національних редакцій Кошицької студії Словацького телебачення (м.Кошице, Словаччина), MTV (м.Будапешт, Угорщина), Угорського радіо (м.Будапешт, Угорщина), регіонального радіо і телебаченн Клуж-Напока (м.Клуж-Напока, Румунія). Під час перебування в цих телерадіокомпаніях заплановано проведення майстер-класів із запропонованих зарубіжними колегами тем.

    З 18 вересня розпочнеться українська частина форуму, яка передбачатиме перегляд конкурсних робіт учасниками та гостями фестивалю, проведення семінарів, «круглих столів», майстер-класів та цікаву культурно-розважальну програму. Так, для працівників технічної служби телебачення 19 вересня 2008 р. проводитиметься міжнародний семінар від Українського представництва SES SIRIUS AB на тему: «Сучасний стан та перспективи платформи SIRIUS в Україні».

    20 вересня для керівників державних телерадіокомпаній відбудеться нарада з питань виготовлення державними телерадіоорганізаціями програм для національних спільнот в Україні та їх використання у програмному наповненні Суспільного мовлення.

    Культурно-розважальна програма заходу передбачає знайомство з народними ремеслами та перлинами Закарпаття. Також в рамках святкування Дня Австрії та Німеччини відбудеться знайомство з традиціями, культурою та національними стравами цих країн. Започатковано конкурс з приготування національних угорських страв.

    До участі в урочистостях заходу запрошено керівників Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної ради, Ужгородського міського голови, голови Ужгородської районної ради, Генеральних консулів Словаччини, Угорщини, Румунії, Австрії, Посла Словацької Республіки в Україні, Першого заступника Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України А.Л.Мураховського, Голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення В.Ф.Шевченка та інших поважних гостей.

    Завершить роботу форум журналістів 21 вересня ц.р., повідомили Репортеру в Державному комітеті телебачення й радіомовлення України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору