ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Київського держвиконавця взяли при одержанні хабаря в сумі 3000 доларів США

    25 квітня 2024 четвер
    63 переглядів

    Як повідомили в прес-службі СБУ, у результаті проведеної співробітниками Служби безпеки України спецоперації припинено протиправну діяльність державного виконавця відділу Державної виконавчої служби одного із районних управлінь юстиції м. Києва.

    1037.jpgПравоохоронцями встановлено, що зазначена посадова особа, використовуючи своє службове становище, вимагала у зацікавленої особи хабар у сумі 3000 доларів США за вжиття заходів з прискорення виконавчого провадження по стягненню грошових коштів з боржника.

    11 вересня ц.р. співробітники СБ України затримали хабарника безпосередньо під час одержання ним незаконної грошової винагороди.

    У той же день прокуратурою Печерського району м. Києва за переданими у порядку ст.97 КПК України матеріалами дослідчої перевірки стосовно працівника органу юстиції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

    СБУ нагадує, що на виконання Указу Президента України від 11.09.2006р. № 742/2006 „Про Концепцію подолання корупції в Україні „На шляху до доброчесності в Головному управлінні по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ впроваджено практику використання „телефону громадської довіри”, за допомогою якого громадяни можуть цілодобово та оперативно інформувати спецпідрозділ про факти порушень законодавства (хабарництво, злочини у сфері службової діяльності та інші правопорушення).

    Лише останнім часом отримано 16 повідомлень по „телефону громадської довіри”, з них за лініями:

    - боротьби з корупцією в органах влади та управління - 3;

    - корупції в митних органах – 2;

    - боротьби з контрабандою - 2;

    - боротьби зі злочинами у сфері економіки – 4;

    - протидії порушенням виборчого законодавства – 5.

    У ході проведеної перевірки даних, отриманих за „телефоном громадської довіри”, викрито низку посадових осіб органів державної влади, стосовно яких порушено кримінальні справи та складено протоколи про корупційні діяння.

    Телефон „гарячої лінії” Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України – 253-32-14.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору