ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Завтра в Ужгороді розпочнеться українська частина X Міжнародного фестивалю теле- і радіопрограм для нацменшин "Мій рідний край"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів

    В Ужгороді триває десятий Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин "Мій рідний край". Завтра, 18 вересня, тут розпочнеться українська частина форуму.

    Фестиваль проводиться Державним комітетом телебачення та радіомовлення України з 1999 року на базі Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії за підтримки Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради.

    Як зазначив у розмові з кореспондентом УКРІНФОРМу перший заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський, у фестивалі беруть участь представники електронних ЗМІ 11-ти країн Східної та Центральної Європи (Румунії, Словаччини, Угорщини, Сербії, Польщі, Німеччини, Австрії, Литви, Білорусі, Молдови, Македонії) та всі державні телерадіокомпанії України.

    За його словами, відповідно до головної мети заходу, представлені телевізійні і радіопрограми відтворюють історію та сьогодення національних спільнот, які компактно мешкають на території країн - учасниць фестивалю. "Ці програми спрямовані на відродження духовних та культурних надбань національних меншин, на пошук шляхів вирішення спільних проблем", - зазначив Анатолій Мураховський.

    Переможців журналістського форуму чекають відзнаки із зображенням символа Закарпаття - едельвейса, квітки, яка впродовж останніх років супроводжує учасників та гостей фестивалю.

    В програмі медіа-форуму - знайомство з роботою національних редакцій Кошицької студії Словацького телебачення (м.Кошице, Словаччина), MTV (м.Будапешт, Угорщина), Угорського радіо (м.Будапешт, Угорщина), регіонального радіо і телебачення Клуж-Напока (м.Клуж-Напока, Румунія).

    Українська частина форуму, що розпочинається 18 вересня, передбачає перегляд конкурсних робіт, проведення семінарів, "круглих столів", майстер-класів та цікаву культурно-розважальну програму. Так, для працівників технічної служби телебачення 19 вересня відбудеться міжнародний семінар від Українського представництва SES SIRIUS AB на тему: "Сучасний стан та перспективи платформи SIRIUS в Україні".

    20 вересня для керівників державних телерадіокомпаній відбудеться нарада з питань виготовлення державними телерадіоорганізаціями програм для національних спільнот в Україні та їх використання у програмному наповненні Суспільного мовлення.

    Цьогорічний фестиваль відбувається на базі готелю-ранчо "Золота гора" в с.Барвінок Ужгородського району Закарпатської області. До його організації долучилися Українське представництво SES SIRIUS AB, АТ "Угорське телебачення", АТ "Угорське радіо", Кошицька студія Словацького телебачення та Телебачення і радіо Клуж-Напока (Румунія).

    Десятий міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин "Мій рідний край" розпочався 13 вересня і завершить свою роботу 21 вересня, повідомляє Укрінформ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору