ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пункт пропуску "Убля-Малий Березний" на словацько-українському кордоні знову відкриють лише 10 грудня

    19 квітня 2024 п'ятниця
    98 переглядів

    Реконструкцію пункту пропуску "Убля-Малий Березний" на українсько-словацькому кордоні завершать 10 грудня. Про це заявила речник генеральної дирекції словацької митної служби Мартіна Керекова.

    Підрозділи нинішнього прикордонного пункту пропуску "Убля-Малий Березний" функціонують з грудня 1994 року. Після вступу Словаччини до Європейського Союзу та Шенгенської зони перехід не задовольняв потреб пропуску через кордон.
    У зв'язку з цим, тут запланована повна реконструкція адміністративної споруди разом з усіма інженерними мережами, а також приміщень служб митного і паспортного контролю.
    Крім того, відповідно до вимог Шенгену, передбачається розширити автомобільні прикордонні смуги, сформувати сучасну мережу освітлення та відповідну систему безпеки. Зводитимуться й нові об'єкти сервісу. Загальний обсяг капіталовкладень - близько 50 млн крон (1 млн 660 тис. євро).
    Упродовж січня-серпня нинішнього року через прикордонний перехід "Убля-Малий Березний" на територію Словаччини з України в'їхало 120 тис. автотранспортних засобів та майже 224 тис. пасажирів. Приблизно така ж кількість автомобілів та пасажирів виїхали до України.
    Реконструкція переходу "Убля-Малий Березний" розпочалася 10 вересня. На час ремонту припинено рух транспортних засобів та пасажирів в обох напрямках. Словацька митниця спрямувала потоки до пункту пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецьке", розташованого поблизу Ужгорода, за 43 км від селища Малий Березний, повідомляє Укрінформ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору