ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на Україні на 18 вересня 2008 року

    28 березня 2024 четвер
    28 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 350 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 595 (47,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 31 пограбування, 4 розбійні напади, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 29 осіб. У правопорушників вилучено автомат, гвинтівку, пістолет, сім обрізів мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, п’ять гранат, 200 грамів вибухівки та 375 набоїв.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 57 осіб, у яких вилучено 36,5 кілограма наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 662 особи.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

    Протягом минулої доби порушено 138 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 43 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 155 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 197 – травмовані.

    У місті Львові на вулиці було знайдено три поліетиленові пакети з фрагментами тіла 47-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному затримано 7 місцевих жителів віком від 16 до 34 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері у квартирі потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження господарю, а його тіло, з метою приховування злочину, розчленували, помістили у поліетиленові пакети та винесли на вулицю.

    У місті Могилів-Подільському Вінницької області у своїй квартирі знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 52-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 64-річного місцевого жителя, пенсіонера, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері з метою крадіжки проник до квартири потерпілого, але був застигнутий господарем й убив його ножем.

    У місті Лозовій Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 49-річного громадянина Російської Федерації (в Україні перебував у гостях). Попередньо встановлено, що він в квартирі 26-річної господарки під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, убив ножем 45-річного місцевого жителя.

    У місті Києві на залізничній станції Київ – Пасажирський затримано 27-річну безробітну жительку міста Чернігів. Попередньо встановлено, що вона намагалася вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 20-річну безробітну киянку. Також встановлено, що затримана у серпні цього року вивезла до згаданої держави 22-річну безробітну жительку Одеської області, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

    У місті Кіровограді в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у серпні 2004 року вивіз до Республіки Польщі 27-річну безробітну жительку Кіровоградського району, де продав її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

    У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він у червні ц.р. зламав замки вхідних дверей, проник до квартири заступника директора одного із київських інститутів й викрав 1,5 тисяч гривень та ювелірні вироби. Крім того встановлено, що затриманий у липні ц.р., шляхом підбору ключа, проник до ще однієї квартири й викрав 110 доларів США та особисті речі.

    У місті Харкові затримано 33-річного громадянина Грузії, який на території торговельного центру “Барабашова” викрав у 22-річного безробітного місцевого жителя 2,3 тисяч гривень. Викрадене вилучено.

    У місті Ровеньках Луганської області затримано 32-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 150 грамів вибухівки.

    У місті Дергачах Харківської області з гаража 30-річного безробітного місцевого жителя вилучено п’ять гранат РГД-5 без запалів.

    У місті Черкасах затримано 48-річного безробітного чоловіка, в підсобному приміщенні домогосподарства якого вилучено автомат Калашникова.

    У Голосіївському районі міста Києва затримано 21-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 7 грамів амфетаміну та дві таблетки “екстазі”.

    У Шевченківському районі міста Києва затримано 23-річного громадянина Грузії, у якого вилучено 6 грамів марихуани.

    На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито міського голову одного з міст області. Він у червні ц.р. підробив акти виконаних робіт з ремонту каналізаційних систем у зазначеному місті (фактично роботи не проводилися) та безпідставно включив до них відшкодування ПДВ. Унаслідок цього комунальне підприємство незаконно отримало з бюджету міста 47 тисяч гривень та відшкодування ПДВ у сумі 7,9 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

    У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, маючи заборгованість з податку із доходів фізичних осіб, надали до управління агропромислового розвитку однієї із райдержадміністрацій неправдиву інформацію щодо здійснення господарської діяльності й незаконно отримали 1,35 мільйона гривень дотацій на розвиток тваринництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 і ч.2 ст.364 (шахрайство та зловживання владою або службовим становищем) КК України, повідомили у МВС України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору