ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 19 вересня 2008 року

    24 квітня 2024 середа
    20 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 481 заява про злочини. Вжитими заходами 1 641 (47,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 33 пограбування, 8 розбійних нападів.

    За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 7 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 800 грамів вибухівки та 340 набоїв.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 57,9 кілограма наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 595 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

    Протягом минулої доби порушено 155 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 167 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 27 осіб загинули та 214 – травмовані.

    У місті Сєверодонецьку Луганської області у своєму будинку знайдено мертвим з ознаками удушення 73-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 24-річного місцевого жителя (без постійного місця роботи, раніше судимого) та 24-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони ввечері у зазначеному місті, з метою крадіжки, проникли до будинку пенсіонера, але були застигнуті господарем й задушили його.

    У Черкаському районі Черкаської області поблизу села Хрещатика в річці Дніпро було знайдено тіло з ушкодженнями внутрішніх органів 50-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох жителів зазначеного села віком 34 та 43 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері у вказаному селі в будинку 43-річного знайомого, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому, а тіло, з метою приховування злочину, кинули до річки.

    У місті Івано-Франківську у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 37-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у 2002 та 2003 роках вивіз до Республіки Польщі безробітну жительку зазначеного міста, 1979 р.н., та безробітну жительку Тисменицького району Івано-Франківської області, 1981 р.н., де продав їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

    У місті Макіївці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано чотирьох безробітних місцевих жителів віком 31 та 33 років, двоє з них раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони вночі на міському кладовищі викрали металеві фрагменти з 21 могили. Частину викраденого вилучено.

    У місті Первомайську Миколаївської області на вулиці затримано 61-річного місцевого жителя, пенсіонера, у якого вилучено 430 грамів вибухівки.

    У селищі Аулах Криничанського району Дніпропетровської області затримано 32-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 15 кілограм марихуани.

    У Смілянському районі Черкаської області поблизу села Костянтинівки затримано 22-річного безробітного жителя обласного центру, з автомашини якого вилучено 48 грамів метамфетаміну.

    На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного із управлінь Володимир-Волинської міськради. Він вимагав та отримав 3 тисячі гривень хабара від жительки міста Володимир-Волинський за сприяння у працевлаштуванні її дочки. Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

    На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця товариства з обмеженою відповідальністю. Він здійснив розтрату матеріальних цінностей іншого товариства з обмеженою відповідальністю, які знаходилися на відповідальному зберіганні, чим завдав збитки останньому на суму понад 257 тисяч гривень. Слідчим відділом Рожнятинського райвідділу УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

    У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця житлово-будівельного кооперативу міста Львова. Вона вимагала та отримала 20 тисяч гривень хабара від місцевої жительки за видачу їй довідки про склад сім’ї однієї з квартир міста для подальшої її приватизації та продажу без участі власника. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

    На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито юриста районного відділу земельних ресурсів. Він, шляхом шахрайства, заволодів 3,8 тисячами доларів США місцевого жителя, для начебто подальшої передачі їх у якості хабара службовим особам за сприяння в отриманні земельної ділянки. Прокуратурою міста Сум порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство) та ч.2 ст.369 (давання хабара) КК України, повідомили у МВС України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору