ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 20 вересня 2008 року

    28 березня 2024 четвер
    52 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 331 заява про злочини. Вжитими заходами 1 598 (47,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 20 пограбувань, 6 розбійних нападів, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 36 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 15 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 578 набоїв.
    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу, у яких вилучено 83,2 кілограма наркотичних засобів.
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5997 осіб.
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 особи.
    Протягом минулої доби порушено 189 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 63 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво.
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 157 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 24 особи загинули та 206 – травмовані.
    В селі Бориспільського району Київської області в покинутому ангарі сільськогосподарського підприємства було знайдено з ножовим пораненням живота обгорілий труп невідомої жінки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя селища Чернігівської області. Попередньо встановлено, що він уночі в місті Києві під час сварки, що виникла на ґрунті відмови потерпілої вступити з ним у статеві зносини, вбив ножем останню, а труп вивіз до згаданого ангара.
    У місті Каховка Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі на подвір’ї одного домогосподарства, під час сварки, на ґрунті ревнощів, пострілами з невстановленого пістолета заподіяв смертельні вогнепальні поранення господарю.
    Поблизу села Машівського району Полтавської області на території садового кооперативу було знайдено мертвим з травмою голови громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя обласного центру, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень, перебуваючи на території згаданого кооперативу під час сварки на ґрунті неприязних відносин металевою трубою заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.
    У селі Вознесенського району Миколаївської області затримано 43-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 20 кг марихуани.
    На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб садового товариства. Вони в 2007 році підробили протокол загальних зборів членів товариства, відповідно до якого позбавили права користування земельними ділянками (загальна площа 0,6 га) п’ятьох членів та передали зазначені ділянки іншим особам (не є членами товариства), чим завдали збитки вказаному товариству на загальну суму 135 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
    В Рівненській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства. Він, від імені чужого приватного підприємства (фактично на зазначеному підприємстві ніколи не працював), укладав угоди з приватними підприємствами згаданої області на отримання товарів, які в подальшому привласнював та реалізовував. Таким чином вищезгаданому ПП та іншим приватним підприємцям завдано збитки на загальну суму понад 500 тис. гривень. Слідчим органом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.190 та ч.2 ст.209 КК України (шахрайство та легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).
    На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника лісництва. Він вимагав та отримав 500 грн. хабара від жителя згаданого району за не притягнення останнього до відповідальності за незаконну вирубку лісу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), повідомили у МВС України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору