ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Блаженніший Митрополит Володимир очолив урочистості з нагоди прославлення преподобного Іова (Кундрі)

    18 квітня 2024 четвер
    54 переглядів

    18 вересня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Хустську єпархію, де у селі Мала Уголька, Тячівського району, Закарпатської області очолив урочистості з нагоди прославлення у лику місцевошанованих святих преподобного Іова (Кундрі).

    Кульмінацією святкувань стала Божественна літургія під відкритим небом біля храму на честь святого мученика Димитрія Солунського, яку звершив Предстоятель.

    Його Блаженству співслужили: митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Львівський і Галицький Августин, Почаївський Володимир, єпископи Сіготський Іустин (Румунська Православна Церква), Бориспільський Антоній, Ніжинський і Пруцький Іриней, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Мукачівський і Ужгородський Феодор, а також духовенство єпархії.

    Преподобний Іов Угольський (Кундря) був канонізований рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 8 травня 2008 року (Журнал засідання №35).

    За богослужінням відбувся чин прославлення подвижника благочестя. Під час чину прославлення була відправлена остання панахида за преподобним Іовом, після чого митрополит Онуфрій зачитав рішення Священного Синоду про причислення до лику місцевошанованих святих Хустської єпархії архімандрита Іова (Кундрі).

    Після цього було зачитане житіє святого. Також були заспівані тропар і кондак преподобному Іову. Блаженніший Митрополит Володимир благословив усіх образом новопрославленного святого, після чого разом із співслужащими архієреями та духовенством приложився до ікони та вклонилися чесним мощам святого.

    За богослужінням молилися представники влади регіону, зокрема, губернатор області Олег Гаваші, мер міста Мукачево Василь Петьовка.

    Наприкінці Літургії Предстоятель Української Православної Церкви звернувся до віруючих зі словами настанови та привітав їх із урочистою подією.

    «Сердечно вітаю вас із великим святом, яке сьогодні примножило святість цього міста, де свої подвиги звершував простий чоловік, але в той же час Божа людина, яка показала нам своєю простотою, своєю вірою, що можна і потрібно досягати Царства Божого, сподіватись на милість Божу. Нехай же цей молитовник цього місця, цей молитовник усієї нашої Церкви покаже нам приклад, як ми повинні шанувати Бога, любити один одного і стверджувати Божі заповіді», — сказав зокрема Архіпастир.

    На завершення візиту Блаженніший Владика відвідав Свято-Вознесенський Чумалевський жіночий монастир. Тут його зустрічали настоятелька обителі ігуменя Феодосія з сестрами. У соборному храмі Первосвятитель привітав присутніх із подією прославлення ще одного святого, якого дала Закарпатська земля та благословив черниць і прихожан іконочками Хрещення Київської Русі. Також Предстоятель нашої Церкви приложився до чудотворної ікони Божої Матері «Солодке цілування».orthodox.org.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору