ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 23 вересня 2008 року

    16 квітня 2024 вівторок
    28 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 565 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 575 (44,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 31 пограбування, 3 розбійні напади, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, гранату, 200 грамів вибухівки та 866 набоїв.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 42 особи, у яких вилучено 38,7 кілограма наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 829 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

    Протягом минулої доби порушено 82 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 37 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 164 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 37 осіб загинули та 206 – травмовані.

    У селі Осипенковому Бердянського району Запорізької області у своєму будинку знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей 58-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 45-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері в будинку потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв убив ножем господаря.

    У місті Маріуполі Донецької області затримано 41-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 12,9 кілограма марихуани.

    У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника приватного підприємства. Він уклав договір підряду з одним із товариств з обмеженою відповідальністю, відповідно до якого зобов’язувався провести ремонтні роботи даху будинку згаданого товариства, але зазначені роботи не виконав, а отримані грошові кошти в сумі 325,5 тисяч гривень привласнив. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

    У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця одного з вищих навчальних закладів столиці. Він, являючись працівником керівного складу приймальної комісії, вимагав та отримав 3,8 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння останньому у вступі до згаданого навчального закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

    У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця головного управління земельних ресурсів. Вона в 2005 році, без проведення належного контролю за дотриманням порядку складання й видачі державних актів на право власності на землю, незаконно передала в приватну власність земельні ділянки, на яких розташовані пам’ятки археології (кургани). Таким чином державі завдано збитки на загальну суму понад 2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.
    МВС України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору