ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи лікують фотографії ?

    25 квітня 2024 четвер
    105 переглядів
    Хай відступить лейкемія

    Неможливо відвести погляд від очей маленької дитини, яка дивиться на нас з болем та сподіванням з чорно-білої фотографії...

    Саме фотороботі „Хай відступить лейкемія” автора Микола Хазанович (м Київ). Українським Медичним Союзом та Світовим банком була присуджена перша премія у номінації „За здоров’я України” фотоконкурсу, який вже 10 років поспіль проводить газета „День.

    „Здоров’є – це найцінніший дар. Але, нажаль, для більшості з нас дана аксіома є лише застарілою фразою, і розуміємо ми її актуальність, коли хвороба стає дійсністю”, - такими словами почав свою промову під час нагородження член Президії Українського Медичного Союзу Володимир Загородній.

    На думку Володимира Загороднього, фотовиставка – це можливість ще раз мовою мистецтва поговорити про наші проблеми, в тому числі – про необхідність збереження здоров’я. Нажаль, сьогодні в Україні смертність від захворювань, які можна попередити, дуже велика. Майже кожен другий українець страждає від серцево-судинних захворюваність, смертність від яких займає перше місце (64% в структурі смертності). Не на багато поступається серцево-судинним захворюванням по кількості смертей онкологічна патологія: кожний рік ми втрачаємо 90 тисяч хворих. СНІД, туберкульоз... Всім ци захворюванням, які забриють життя людей, можна протистояти. Саме про це мовою мистецтва розповідають фотографії, представлені у номінації „За здоров’я України”.

    „Сьогодні у всьому світі впливові організації включаються у боротьбу за збереження здоров’я. Український Медичний Союз, одним з напрямків роботи якого є опікування здоров’ям українців, в тому числі, профілактика захворюваності серед населення, пропаганда здорового способу життя, разом з Світовим банком також опікуються цією проблемою. Ми вважаємо, що фотографії, які представлені в номінації „За здоров’я України” привернуть увагу до найбільш актуальних проблем здоров’я, примусять замислитися і, можливо, змінити своє відношення до здоров’я”, - зазначив Володимир Загородній.

    Фотовиставка, на якій представлені роботи, які перемогли в номінації„За здоров’я України” , а також в інших номінаціях, триватиме протягом цього тижня в Українському домі.

    Прес-служба УМС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору