ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські квартири дорожчі за житло у Львові та Чернівцях

    24 квітня 2024 середа
    58 переглядів
    Вторинний ринок житла.

    Житло на вторинному ринку в Чернівцях – одне з найдешевших у Західній Україні. Про це свідчить рейтинг, створений за даними Асоціації фахівців з нерухомості України.

    Зате ціна нового житла – на середньому рівні серед обласних центрів Західної України.
    Ось уже декілька років найнижчою залишається вартість новобудов в сусідньому Івано-Франківську. За даними будівельної компанії «Екстрим» (Івано-Франківськ), ціни в місті найнижчі в регіоні. Квадратний метр нового житла в Івано-Франківську коштує приблизно 800 доларів. У Чернівцях за 800 доларів можна знайти лише «спецпропозиції» у межах акцій, скажімо, в багатоповерхівці на окраїні за такою ціною продають лише окремі квартири, які з якихось причин досі не продалися. Середня вартість квадратного метра в новобудовах Чернівців становить 1100-1200 доларів, а максимальна – у парковій зоні в центрі міста 1800. В Ужгороді вартість квадратного метра нового житла сягає двох тисяч доларів за квадратний метр. А найдорожчим у Західному регіоні є нове житло у Львові, де квадратний метр коштує 1500-2500.
    Ринок житлової нерухомості у західних областях, як і в Києві, сьогодні завмер – ціни практично не змінюються, а попит як для традиційного для осені «гарячого сезону» – невеликий. «Зараз стабілізувалися ціни, – каже генеральний директор чернівецького агентства нерухомості Ольга ПОКИНЬЧЕРЕДА. – На ринку штиль. Ми очікували, що після сезонного літнього застою осінь буде дуже жива. Однак люди не поспішають купувати і продавати квартири, очікують, торгуються».
    Однак прогнозувати подешевшання чернівецького житла через застій на ринку ріелтери поки що не беруться. Мовляв, новобудови можуть подешевшати, якщо знизиться вартість енергоносіїів, а це малоймовірно. А окремі типи квартир на вторинному ринку навіть є дефіцитними. Окрім того, фахівці не вірять у зміну багаторічної тенденції: якщо колись кожні чотири роки підвищення цін на чернівецьке житло змінювалося їх падінням, то починаючи з 2000 року впродовж восьми років житло в Чернівцях лише дорожчало.
    – Квартири можуть подешевшати, якщо решта товарів і послуг подешевшає, і рівень життя впаде, – каже чернівецький ріелтер Сіма ЛАХОМОВА. – А це навряд чи станеться. Бо попит на житло все одно є. Особливо на малометражки – одно-, двокімантні квартири цього року подорожчали на дві-три тисячі, і їх не вистачає.
    Житло на вторинному ринку в Чернівцях сьогодні можна купити за такими цінами: 20 тисяч доларів – кімната в гуртожитку чи малосімейка на окраїні, 40-60 тисяч – однокімнатні, 60-80 тисяч – двокімнатні, від 70 тисяч – трикімнатні квартири.
    Для порівняння: в Івано-Франківську квартири на вторинному ринку коштують 35-80 тисяч доларів. Тенденцій до зниження цін не спостерігається, за винятком випадків, коли власникам треба терміново продати квартиру. Місцеві ріелтери відзначають, що з початку року квартири тут подорожчали в середньому на 20 відсотків.
    В Ужгороді середня вартість квартири на вторинному ринку становить 1700 доларів за квадратний метр. З початку року квартири тут подорожчали на чверть, але з липня ціни зупинилися, і відбувається значне зниження попиту. Однокімнатна квартира в столиці Закарпаття коштує 40-70 тисяч доларів.
    Молодий буковинець

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Vyacheslav.

    Коментар: 

    -Финансовые консультации, Решение, Оформление пакета документов по программе ИПОТЕКИ ЖИЛЬЯ В РАССРОЧКУ БЕЗ % ПО НАКОПИТЕЛЬНОЙ ПРОГРАММЕ - СМОТРИТЕ ССЫЛКУ- МЕХАНИЗМ
    > http://publ.com/NLaA7Pu

    > - КОНСУЛЬТАЦИИ БЕСПЛАТНЫЕ-

    моб.тел. 0502290268