ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Інформація щодо черг в пунктах пропуску через державний кордон

    20 квітня 2024 субота
    54 переглядів

    Інформуємо, що постійна тенденція до збільшення пасажиро-транспортного потоку на сьогоднішній день призвела до значного (у 1,5 – 3 рази) перевантаження переважної більшості пунктів пропуску через державний кордон.

    Внаслідок цього спостерігається накопичення транспортних засобів перед пунктами пропуску та створення автомобільних черг, особливо на україно-польській, а останнім часом і на україно-словацькій ділянках. Зокрема перед пунктом пропуску «Ягодин» (україно-польський кордон) наразі накопичилося на в’їзд в Україну близько 350 вантажних автомобілів. При його пропускній спроможності 250 автомобілів на добу в один бік, реально щодня там проходить оформлення близько 600 одиниць автотранспорту. Аналогічна ситуація склалася й у автомобільних перепускних пунктах «Краківець» (80 вантажівок) та «Шегині» (60 автомобілів).

    Прикордонне відомство у взаємодії з іншими контрольними органами докладає всіх можливих зусиль, щоб ті, хто перетинає державні рубежі, відчували якомога менше незручностей. Багато перепускних пунктів працюють в посиленому режимі. До залучається додатковий персонал та технічні засоби.

    Звичайно, за ідеальних умов виходом із цієї ситуації мало б стати пропорційне зростання кількості пунктів пропуску або розбудова інфраструктури існуючих переходів відповідно до темпів зростання пасажиро-транспортного потоку.

    Разом з тим, поява черг спричинена й іншими об’єктивними та суб’єктивними факторами, на які прикордонне відомство вплинути не може.

    По-перше, це стосується специфікою законодавства деяких країн - членів Євросоюзу, яким зокрема забороняється пересування їхньою територією вантажного автотранспорту у вихідні дні. Саме це стало основною причиною накопичення вантажівок перед пунктом пропуску «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною. На сьогоднішній день їхня кількість сягнула 250. Слід зазначити, що ситуацію значною мірою погіршують і самі перевізники, які з метою економії коштів залишають наприкінці тижня причепи вантажівок перед перепускним пунктом. Не останню роль відіграє і недостатня кількість персоналу інших контрольних служб як в наших пунктах пропуску, так і на суміжній стороні.

    Прикордонне відомство і надалі інформуватиме громадськість про роботу пунктів пропуску та закликає автоперевізників враховувати зазначені фактори під час вибору маршруту руху та не ускладнювати роботу контрольних служб.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору