ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Закарпатської облради просить Яценюка поставити Луценка на "місце"

    24 квітня 2024 середа
    37 переглядів

    Голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський звернувся телеграмою до Арсенія Яценюка з проханням посприяти у відміні наказу міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо звільнення начальника обласного УДАІ полковника міліції Олександра Яцканича.
    Міністр звільнив керівника управління Державтоінспекції незаконно, впевнений М.Кічковський, бо не повідомив облраду, депутатом якої є О.Яцканич, про намір його звільнити, як того вимагає закон. Про це 2 жовтня ZAXID.NET повідомили у відділі зв’язків з громадськістю та ЗМІ виконавчого апарату обласної ради.

    "Звільнивши з посади начальника обласної ДАІ, депутата облради О.Яцканича, міністр грубо порушив Закон України „Про статус депутатів місцевих рад” (стаття 32, пункт 3), який передбачає повідомлення відповідної ради про намір прийняти таке рішення не пізніше, ніж за 15 днів до цього. Крім того, Олександр Яцканич у той час перебував на лікарняному", - йдеться у телеграмі.

    "Закарпатців обурило, чому Юрій Луценко, очільник Міністерства внутрішніх справ, що мав би бути прикладом невідступності від букви і духу закону, не зважив на те, що Олександр Яцканич - депутат обласної ради. Його звільнення - пряме порушення прав депутата місцевої ради!", - зазначив М.Кічковський.

    Телеграму аналогічного змісту голова облради скерував і до міністра внутрішніх справ України. У ній Михайло Кічковський зажадав від Ю.Луценка відміни зазначеного наказу як незаконного.

    Нагадаємо, 30 вересня міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, перебуваючи в Ужгороді, оголосив свій наказ про реорганізацію управління МВС України в Закарпатській області, відсторонив від роботи його начальника Віктора Чепака та звільнив Олександра Яцканича з посади начальника обласної ДАІ.

    Ю. Луценко назвав роботу закарпатської міліції провальною і оголосив про початок службового розслідування щодо діяльності начальника УМВС області та комплексної перевірки органів і підрозділів управління. Для організації перевірки створено робочу групу на чолі з першим заступником Міністра Михайлом Клюєвим.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору