ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: За спрощеною процедурою жителів прикордоння пускатимуть до Словаччини через місяць

    18 квітня 2024 четвер
    58 переглядів
    Українсько-словацький кордон.

    Протягом минулого тижня обстановка на державному кордоні динамічно розвивалася та залишалася контрольованою.

    Пасажиро-транспортний потік характеризувався стабільністю та тримався на рівні середньодобового пропуску 250 тисяч осіб та 50 тисяч транспортних засобів.

    15 тис. хасидських паломників, які приїхали на святкування єврейського Нового року Рош а-Шана, стоячи на гранітних кручах, що оточують озеро, скоюють обряд під назвою Ташліх в другий день святкування єврейського Нового року у четвер, 16 вересня 2004р. до м. Умань, Черкаської обл., 200 км. на південь від Києва. Ташліх полягає в тому, що вірні йдуть до водоймища, в якому водяться риби, і, стоячи на березі, виголошують молитви про властиві Богу терпимість і поблажливість. Перебування біля водоймища повинне привести до думок, що людина, подібно рибині, може потрапити в сіть поганих вчинків. Понад 15 тис. послідовників відомої релігійної течії Брацлавського Хасидизму - хасиди з 26 країн світу прибули до Умані вшанувати пам’ять померлого в 1810 р. Раббі Нахмана і відсвяткувати Новий рік - 5765 за єврейським календарем. Цадик Нахман (правнук засновника хасидизму Раббі Ісраеля Бааль Шем Това) прожив 38 років, був знавцем Тори і Кабали і з раннього віку здобув славу великого праведника і мудреця. Заповідав поховати себе в Умані. Хасиди вірять, що на могилі цадика Всевишній краще почує їх молитви.
    На жаль, поки що не вирішено проблему черг на кордоні, хоча органи управління на місцях вживали усіх можливих заходів з їх зменшення. Прикладом ефективної роботи в цьому напрямку стало зменшення черг перед пункту пропуску „Ужгород” на кордоні зі Словацькою Республікою.
    27 вересня набрала чинності Угода про малий прикордонний рух на кордоні з Словаччиною. Генкосульство Словаччни в Ужгороді розпочало розгляд заяв для оформлення дозволів. Пропуск жителів прикордоння за спрощеною процедурою очікується вже через місяць.
    Протягом тижня за незаконне перетинання державного рубежу співробітники прикордонного відомства затримали 106 іноземців та наших співвітчизників, а тому числі 9 осіб – з підробленими документами 3 – з чужими та 41 – з технічно несправними.
    За цей період було відмовлено у пропуску через кордон 983 особам, у тому числі 460 потенційним нелегальним мігрантам.
    За незаконне перетинання державного рубежу було затримано 56 нелегалів, ще 21 особу цієї категорії затримали за порушення правил перебування в нашій країн.
    Протягом тижня у пунктах пропуску та на «зеленому кордоні» було вилучено 5 одиниць зброї, 20 боєприпасів, 3,7 кілограма наркотиків, а також контрабандних товарів на 5,8 мільйона гривень, повідомили Репортеру у прес-службі Державної прикордонної служби України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору