ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 7 жовтня 2008 року

    24 квітня 2024 середа
    51 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3713 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 714 (46,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 3 вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 39 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 1 685 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 57 осіб. У них вилучено 507 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 272 особи.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 56 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі одна - про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 188 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 29 осіб загинули та 219 - травмовані.

    У місті Донецьку міліцією затримано 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який уранці 5 жовтня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із зареєстрованої рушниці поранив у груди 23-річного жителя цього ж міста, робітника приватного підприємства. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. Зброю вилучено.

    У місті Алмазній Луганської області на залізничному вокзалі працівниками міліції затримано 45-річного жителя міста Алчевськ та 24-річну жительку міста Артемівськ цієї ж області, які, під приводом працевлаштування, намагалися вивезти до Російської Федереації для сексуальної експлуатації двох жительок обласного центру віком 17 та 21 рік.

    У Дунаєвецькому районі Хмельницької області затримано 35-річного електрика фермерського господарства, за місцем проживання якого вилучено 1537 набоїв калібру 5,6 мм.

    На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Східної митниці, які впродовж 2005-2007 років занижували тарифні ставки за зберігання на складах товарів, вилучених за порушення митних правил. Унаслідок цього до державного бюджету не надійшло 6,2 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

    На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в 2006 році отримали в акціонерному банку під заставу 27 автомашин кредит у сумі 500 тис. грн., зазначені транспортні засоби реалізували, а кредит не повернули. Прокуратурою одного з районів Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

    У місті Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який у 2006 році, з метою ухилення від сплати податків, підробив фінансові звіти згаданого підприємства, унаслідок чого державний бюджет недоотримав 9,2 млн. грн. податку на додану вартість. Прокуратурою одного з районів Запоріжжя порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

    У місті Одесі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника житлово-експлуатаційного управління однієї з корпорацій, який вимагав 18 тис. доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння їй у приватизації житлового приміщення у відомчому гуртожитку. Посадовець був затриманий міліцією під час отримання частини грошей у сумі 7 тис. гривень. Крім того, встановлені ще два факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 25 тис. доларів США за сприяння в приватизації кімнат вказаного гуртожитку. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
    МВС України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору