ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Родина Лофердюків з Ясіня святкувала новосілля

    29 березня 2024 п'ятниця
    52 переглядів
    Василь Туряниця, помічник-консультант народного депутата Василя Петьовки вручає ключі від нового будинку Василині Лофердюк.

    Це перша сім’я на Закарпатті, якій відбудували будинок, зруйнований липневим паводком

    – Це подія, яка запам’ятається нам на все життя. На наше горе одразу ж відгукнулися, про нас не забули. Нам подарували надзвичайно красиву оселю. Таким умовам, які тут створені, можна позаздрити, – з такими словами зустрічала Василина Лофердюк із селища Ясіня Рахівського району численних гостей, які цього дня завітали на новосілля. Вручити ключі від нового будинку приїхали заступник голови облдержадміністрації Віктор Лукеча та т.в.о. голови Рахівської райдерджадміністрації Юрій Ватрала.
    Будинок пані Василини, як і інших 25 закарпатських родин, було зруйновано липневим паводком. Вже в перші дні після лиха обласною владою було прийнято рішення про будівництво нових будинків постраждалим сім’м.
    – В перші ж дні після стихійного лиха – на початку серпня – на закладанні фундаменту у нас побував Президент країни Віктор Ющенко, який і пообіцяв, що ще до настання холодів я з родиною переселюся в новий будинок, – каже Василина Лофердюк.
    У понеділок вся сім’я справляла новосілля. Тепер у новому двоповерховому п’ятикімнатному будинку мешкатиме глава сімейства пані Василина, дві доньки, зять та двоє онуків.
    – Я спочатку не вірила, що за такий коротокий час можна звести оселю, – зізнається пані Василина. – Щодня на будівництві з ранку до пізньої ночі працювала бригада будівельників. Всього за п’ять тижнів вони побудували нам нову оселю.
    Василина Лофердюк не приховує радості: у новому обійсті родині добре житиметься.Начальник будівництва Василь Петрюк каже, що завершити будівнитцво можливо було і швидше, але завадили погодні умови. "Під час зведення будинку ми застосовували сучасні будівельні матеріали –термоблоки. Завдяки цьому взимку в оселі завжди буде тепло", – переконує будівельник.
    – Всі родини, які втратили внаслідок липневого паводку житло, вже до першого листопада отримають нове, – запевнив присутніх заступник голови облдержадміністрації Віктор Лукеча. – Наразі із 26 родин, віднесених до першої категорії, шістьом вже придбали будинки, а сім’ї Лофердюк збудували нову оселю.
    В перші дні після паводку, за ініціативи керівника краю Олега Гаваші, міста та райони області взяли шефство над родинами, які залишилися без даху над головою, і взялись збудувати їм нове житло.
    – Перший будинок – для родини Лофердюк – збудовано за допомоги Мукачівського міськвиконкому та народного депутата Василя Петьовки, – каже тимчасово виконуючий обов’язки голови Рахівської райдерджадміністрації Юрій Ватрала. – Вже цього тижня більшість будинків буде перекрито. Після цього розпочнуться внутрішні роботи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору