ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому на Закарпаття введено внутрішні війська МВС ?

    18 квітня 2024 четвер
    81 переглядів

    З понеділка в Закарпаття введено внутрішні війська МВС України. Дивно, але закарпатці якось і не помітили, коли це в області знову стався такий небувалий розгул злочинності, що міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку вдруге поспіль довелося вдаватися до таких екстремальних заходів – вводити спецвійська! Що ж насправді криється за "турботою" міністра про спокій закарпатців?

    Все дуже просто: Юрію Луценку треба створити мізансцену для серйозного спектаклю під назвою "Усунення від керівництва закарпатською міліцією неугодних і створення в неслухняній області плацдарму в боротьбі за рейтинг під час парламентських виборів". А для цього необхідно нагнати якнайбільше страху і змалювати наш край у найчорніших кримінальних фарбах. Що він і зробив минулого тижня в Ужгороді під час виїзної наради МВС. І байдуже міністрові, що в криміногенному плані Закарпаття – традиційно одна із найспокійніших областей України. Адже згідно з рейтингом Кабінету Міністрів України Закарпаття та Івано-Франківщина мають найнижчий в державі рівень злочинності в розрахунку на 10 тисяч населення: при загальнодержавному показнику 57,1, у нас в області – 27,8 злочина. Упродовж цього року в Закарпатті фіксувалось загальне зниження – на 8,1 відсотка – злочинності. До речі, показники рейтингу Кабміну формуються на основі даних Міністерства внутрішніх справ.

    Серед найбільших "гріхів" закарпатської міліції міністр назвав неналежну боротьбу з нелегальною міграцією та незаконним обігом наркотиків. Чомусь досі вважалось, що найбільший розгул наркоманії в Україні – у східних областях та великих промислових центрах. Аж ні, виявляється – у нас, на Закарпатті. Так, знову ж таки, вважає міністр Луценко. Як свідчать статистичні дані, в Закарпатті протягом січня-серпня цього року в порівнянні з відповідним періодом минулого року дійсно зареєстровано збільшення на 10,8 відсотка кількості злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та аналогів. Однак в той же час на 11 відсотків більше викрито злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

    Ставить міністр у вину обласній міліції також неналежну боротьбу з нелегальною міграцією. Що ж, в цьому питанні дійсно проблем багато. Але чомусь міністр "забув" покласти відповідальність за неналежну боротьбу з нелегальною міграцію і на інших. Адже, як відомо, Закарпаття – це в Україні тільки кінцевий пункт призначення на шляху нелегальних мігрантів у Західну Європу. Всі нелегальні канали стікаються зі східних кордонів у столицю, де і формуються групи. До речі, за кількістю виявлених злочинів у цій сфері Закарпаття після Харківщини має найкращі результати в державі. Однак традиційно всі горіхи сиплються на Закарпаття.

    І нарешті – ситуація на дорогах Закарпаття. Міністр без обговорення зняв із посади начальника УДАІ в Закарпатській області. Його навіть не зупинив той факт, що Олександр Яцканич – депутат обласної ради і його звільнення – пряме порушення прав депутата місцевої ради, адже законом передбачено повідомлення відповідної ради про намір прийняття такого рішення не пізніше, ніж за 15 днів до цього.

    То невже у нас така катастрофічна ситуація на закарпатських автомагістралях? Без сумніву, приводу для заспокоєння нема – аварійність зростає, гинуть і калічаться люди. Але, як-то кажуть, все пізнається у порівнянні. Отже, якщо вдатися знову ж таки до статистики, то картина вимальовується зовсім не такою, щоб екстрено знімати керівника обласної ДАІ і вводити спецвійська. За офіційними зведеннями Державтоінспекції країни, лідирують щодо збільшення кількості ДТП Харківська – 43,4%, Донецька – 36,5% та Запорізька області – 33,7 відсотка. Щодо кількості аварій, то з початку року менше, ніж у нас, сталось ДТП лише на Тернопільщині – 1644. В Закарпатті за цей час зареєстровано 1809-ть дорожньо-транспортних пригод. Для порівняння: в Донецькій області сталося 20 тис. 486, Дніпропетровській – 12 тис. 733, Київській – 10 тис. 474, сусідніх з нами Львівській – 6 тис. 940, Чернівецькій – 1 тис. 947 ДТП. Але при цьому слід врахувати важливий факт: Закарпаття – прикордонна і транзитна область, через яку проїжджає величезна кількість транспорту. Додайте ще і її курортно-туристичний статус – і кількість автомобілів зросте в рази. І при цьому на фоні держави, Богу дякувати, у нас не найвища аварійність.

    Отже, ми повертаємось до того, з чого розпочали: міністру треба сформулювати привід для зняття з посади начальника УМВС України в Закарпатській області Віктора Чепака. У липні йому цього не вдалось зробити і досі більш-менш законного приводу не знаходилось. Не допомогли і численні перевірки: починаючи з липня міністерство провело 49 оголошених і десятки неоголошених перевірок діяльності різних підрозділів УМВС, однак серйозних порушень так і не було виявлено. Тож довелось вдаватись міністру до більш кардинальних рішень.

    Політикум вже почав активно готуватись до парламентських виборів. Рейтинг же "Народної самооборони" у країні зовсім нікудишній. Особливо тут, на Закарпатті. Тож зрозуміло, що зовсім не випадково міністра Луценка в Ужгороді супроводжував Геннадій Москаль, який є керівником громадського руху "Народної самооборони" в Закарпатті. Для створення штабів і партійних офісів потрібні кошти, і немалі. Підім’явши під себе міліцію, можна буде вільніше діяти…

    Олександр НАГОРНИЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    ВОТ ЭТО И ЕСТЬ - БРЕД СИВОЙ КОБЫЛЫ !! Снимите розовые очки,писатель...

    Похожие новости