ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Чернівцях відкриють пункт тимчасового утримання нелегалів

    16 квітня 2024 вівторок
    21 переглядів

    В четвер, 9 жовтня об 11.00 год. на території Чернівецького прикордонного загону (вул.Герцена, 2-А) відкриється пункт тимчасового утримання нелегальних мігрантів.

    Участь у церемонії відкриття візьмуть: виконуючий обов”язки голови Представництва Європейської Комісії в Україні п.ДІРК ШЮБЕЛЬ, заступник директора Департаменту охорони Державного кордону – начальник управління по роботі з іноземцями, дізнання та адмінпровадження Держприкордонслужби України, генерал – майор п.БОРИС МАРЧЕНКО та представники Міжнародної організації з міграції.

    Пункт утримання мігрантів повністю відремонтовано та обладнано за кошти Європейського Союзу. З метою підвищення стандартів перебування незаконних мігрантів на території України, його було забезпечено новими меблями, комп’ютерною технікою та спеціальним обладнанням. Ці спільні зусилля є складовою частиною співпраці України та Європейського Союзу, а також інших залучених сторін, щодо забезпечення відповідних, заснованих на дотриманні прав людини процедур та необхідної інфраструктури для незаконних мігрантів, яка таким чином сприяє виконанню Угоди України та ЄС про реадмісію.

    У цьому контексті особлива увага приділялась безпеці особи, її доступу до правовоі допомоги, послуг з перекладу та спілкування з неурядовими організаціями, а також медичній допомозі, фізичному здоров’ю, харчуванню та гігієні. Зі співробітниками Державної прикордонної служби України, відповідно до стандартів ЄС, було проведено різноманітні тренінги, основані на посібнику з найкращих практик, та навчальні візити до країн-членів ЄС, зосереджені на питаннях захисту прав мігрантів. Ці заходи були одним з компонентів проекту, що фінансується Єврокомісією – «Зміцнення потенціалу у сфері управління міграційними процесами: Україна (фаза I та II)».

    Через цей проект Європейський Союз надав приблизно 7 млн. 200 тис. євро. – на облаштування пунктів утримання мігрантів у Чернівцях та інших містах України. Намагаючись допомогти Уряду України дотримуватись стандартів, запроваджених європейськими інституціями дотримання прав людини, та механізмів їх захисту, МОМ разом зі своїми партнерами видала посібник з найкращих практик ЄС щодо утримання мігрантів. Це важливий крок у зусиллях Держприкордонслужби України трансформуватися у сучасну правоохоронну структуру до 2015 року, що відповідає вимогам, які висуваються до прикордонних органів країн Шенгенської зони та які Україні необхідно досягти.

    АКРЕДИТАЦІЮ ЖУРНАЛІСТІВ ПРОВОДИТЬ –
    Керівник прес-служби Чернівецького прикордонного загону
    Костянтин Лісник: тел.(0372) 591977, Моб. (8050)6724387

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору