ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття : Люди втрачають надію – зимувати в нових оселях

    24 квітня 2024 середа
    56 переглядів
    Село Ясіня - одне з найбільш постраждалих сіл Закарпаття

    На Закарпатті почали здавати перші будинки постраждалим від повені. Житло перше, а постраждалих від лиха тисячі. Навіть допомогу ще не всім роздали. Та влада заспокоює - до зими втрачене відшкодують усім.

    Село Ясіня - одне з найбільш постраждалих сіл Закарпаття. Одразу після паводку сюди приїздив Віктор Ющенко, він власноруч заклав першу цеглину фундаменту.

    Минуло два місяці. Перший будинок для постраждалих від повені – готовий. П’ять кімнат. І навіть з меблями. Посадовці запевняють, куплені вони за доброчинні кошти. Проте точної суми не називають.

    Дмитро Поляк, селищний голова с. Ясіня: “Сто тисяч, не десятки ж! Ви ж бачите, що будинок добротний, вода, опалення...”

    Щасливі власники першого на Закарпатті відбудованого дому - сім’я Луфердюків. Кажуть, навіть не сподівалися, що так швидко переїдуть до нової оселі.

    Олена Луфердюк, господарка нового будинку: “Коли втратили ми будинок, то дуже тяжко було, томущо не очікувалося такої надії, що буде новий. Просто всі ми перенесли великий стрес... А хату побудували нормально, скоро”.

    Та, на жаль, так щастить не всім. У пана Василя шестеро дітей. Велика родина поки що навіть не уявляє, як зимуватиме. Хата буквально висить над річкою, а допомоги від влади немає.

    Василь Суховія, постраждалий від повені: “Дали відповідь, що відмова у зв’язку з тим, що ми одержали допомогу у 98-му році ... А будинок не то слово, що в аварійному стані, він над обривом висить!”

    Зима на носі, а узгодженості в діях влади нема. Списки на допомогу робили нашвидкуруч. Тому деякі люди взагалі до них не потрапили. І хоча посадовці й запевняють, що все під контролем, люди втрачають останню надію.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору