ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відкрито вже 28-й дитбудинок сімейного типу!

    25 квітня 2024 четвер
    72 переглядів
    Два місяці тому батьками-вихователями цих дітей стали Йосиф та Єлизавета Посипанки

    Два місяці тому батьками-вихователями цих дітей стали Йосиф та Єлизавета Посипанки. Відтак родина мешкатиме у просторому будинку у селищі Середнє, що на Ужгородщині. Дитячий будинок сімейного типу урочисто відкрили у середу, 8 жовтня.

    Родину вітали і подякували за благородний вчинок, висловлюючи упевненість, що їхні діти виростуть достойними громадянами України. На свято Михайло Попович прийшов не з порожніми руками – від голови облдержадміністрації подарував пральну машину-автомат.

    Наразі Посипанки мають чотирьох дітей, проте на цьому не зупиняться. Найближчим часом планують взяти на виховання ще 4-5 маленьких закарпатців. Наразі ж уся увага батьків зосереджена на найстаршій дочці – одинадцятирічній Владі, синах Михайлику, Сашкові, дворічному Дмитрикові.

    „У нас рідних дітей нема, це всі наші діти”, – каже пані Єлизавета.

    Поки малеча бавиться, мама-вихователь має час показати будинок. Діти мають дві затишні кімнати. Проте найчастіше сім’я збирається у просторій кухні.

    Оскільки в родині більше синів, у будинку є окремі ванні кімнати та туалети.

    Житлом усі задоволені. До слова, з будинком допомогла словацька благодійна організація „Усмішка як дарунок”.

    Йосиф Посипанка каже, що з дружиною давно планували взяти дітей на виховання. Подружжя разом уже півтора роки. До того проживали у Сторожниці. Серце пані Єлизавети прагнуло зігріти материнською любов’ю малечу. Та й робота молодого подружжя завжди була пов’язана з дітьми: вони обоє за фахом – психологи, до того ж, Єлизавета ще й здобуває освіту соціолога.

    „Наші діти золоті. Ми пишаємося ними”, – з гордістю ділиться пан Йосиф.

    250.jpg

    П’ятикласниця Влада, допомагає мамі по господарству, бо ж єдина дочка. Дівчинка навчається у місцевій школі й планує опанувати гру на піаніно. „У майбутньому хочу стати співачкою або танцюристкою”, – розповідає Владислава. І з нетерпінням чекає свій день народження, який відзначатиме наступного тижня.

    Отже, ще четверо дітей, які досі не знали тепла родинного вогнища, знайшли домівку, маму і тата. А загалом зараз в області функціонують 28 дитячих будинків сімейного типу (188 вихованців) та 28 прийомних сімей (42 дітей). За ініціативи обласної ради, обласної державної адміністрації та Ужгородського міського благодійного фонду „Клуб Альтруса Ужгород” з серпня 2006 року в області проводиться благодійна акція „Кожній дитині – родину”. Внески, що надходять під час проведення благодійної акції, використовуються винятково на розвиток мережі дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей області. Зібрано понад 400 тис. гривень

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору