ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Чернівцях відкрито пункт утримання незаконних мігрантів

    20 квітня 2024 субота
    19 переглядів

    Приміщення розраховане на 13 осіб із терміном перебування 10 діб, з подальшим відправленням нелегалів на батьківщину.

    Як заявив під час церемонії відкриття заступник директора Департаменту охорони Державного кордону – начальник управління по роботі з іноземцями, дізнання та адмінпровадження Держприкордонслужби України, генерал – майор Борис МАРЧЕНКО, пункт утримання мігрантів повністю відремонтовано та обладнано за кошти Європейського Союзу. З метою підвищення стандартів перебування незаконних мігрантів на території України, його було забезпечено новими меблями, комп’ютерною технікою та спеціальним обладнанням.

    За його словами, зі співробітниками Держприкордонслужби України, відповідно до стандартів ЄС, було проведено різноманітні тренінги, основані на посібнику з найкращих практик, та навчальні візити до країн-членів ЄС, зосереджені на питаннях захисту прав мігрантів.
    Борис МАРЧЕНКО додав, що в рамках згаданого міжнародного проекту ЄС, подібні пункти вже працюють у Львівській, Волинській та Одеській областях. «Через цей проект Європейський Союз надав на облаштування пунктів утримання мігрантів у Чернівцях та інших містах України приблизно 7 млн. 200 тис. євро», - зазначив він.

    Водночас виступаючи на церемонії відкриття пункту тимчасового тримання виконуючий обов’язки голови Представництва Європейської Комісії в Україні Дірк ШЮБЕЛЬ та представники Міжнародної організації з міграції (МОМ) зазначили, що ці спільні зусилля «є складовою частиною співпраці України та Європейського Союзу щодо забезпечення заснованих на дотриманні прав людини процедур та необхідної інфраструктури для незаконних мігрантів, що сприяє виконанню Угоди України та ЄС про реадмісію».

    Так, намагаючись допомогти Уряду України дотримуватись стандартів, запроваджених європейськими інституціями дотримання прав людини, та механізмів їх захисту, МОМ разом зі своїми партнерами видала посібник з найкращих практик ЄС щодо утримання мігрантів.
    На думку представників Міжнародної організації з міграції реалізація цих вимог стане «важливим кроком у зусиллях Держприкордонслужби України трансформуватися у сучасну правоохоронну структуру до 2015 року, що відповідає вимогам, які висуваються до прикордонних органів країн Шенгенської зони і до яких прагне Україна».

    УНІАН/«БукІнфо»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости