ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хто «кришує» наркобізнес на Закарпатті ?

    29 березня 2024 п'ятниця
    14 переглядів

    Репортер адресує це запитання виконувачу обов'язків начальника обласного УВС Павлу Кононенко та начальнику Ужгородського МВ Віталію Глуховері.

    Наскільки важко сьогодні роздобути наркотичні речовини в Ужгороді, Мукачеві та Хусті? – Таким запитанням задалися журналісти .

    «Зашифрувавшись» за допомогою відповідного одягу, та скориставшись молодіжним сленгом, нашим колегам журналістам знадобилося всього 1 година і 6 хвилин, щоб роздобути три види наркотиків в обласному центрі. 36 хвилин, щоб таку ж кількість наркотиків придбати у м.Мукачево. І 50 хвилин знадобилося, щоб знайти канали розповсюдження наркотичних речовин в районному центрі Хуст.

    Найлегше виявилося придбати в Закарпатських містах звичайну коноплю. Після вуличного знайомства з підлітками, які «тусувалися» на подвір»ї дитячого садка, вже через 10 хвилин ми були «в долі». Під»їхавши в мікрорайон Шахта разом з постійними клієнтами розповсюджувачів маріхуани, переконалися, що цим наркотиком торгівля в обласному центрі триває жваво і вдень і вночі. Достатньо знати нескладний пароль: «Целий кампе», що означає - упаковку коноплі. Вартість такого «Цілого кампе» 50 гривень. Подібний експеримент вдало пройшов і у Мукачевому, з єдиною різницею, що тут центр конопляної торгівлі знаходився майже в самому центрі міста. Трохи більше було конспірації при спробі дістати популярний сьогодні серед молоді «первентін» та «екстезі». Операція гроші – товар відбувалася через зв’язкового. Щоб роздобути первентін в Мукачеві знадобилося всього 15 хвилин і 20 баксів. Як пояснили місцеві «спеціалісти», це пов’язано з тим, що саме в Мукачеві знаходиться цех по виробництву даних «ліків», «кришування» виробництва цього зілля, за їх словами, відбувається на самому високому рівні. Найскладніше знайти «первентін» виявилося в Хусті. Найдорожчими на Закарпатті серед наркотиків, за нашими дослідженнями, героїн та кокаїн. Ціна останнього коливалась від 250 до 300 доларів.

    Розговоривши місцевих розкумарених (під дією наркоречовини - прим. авт.) растоманів (споживачів марихуани), ми поцікавились, чи часто відбуваються міліцейські облави в місцях розповсюдження наркотиків. Виявилося, що постійна адреса таких популярних торгових точок в названих містах вже не змінювалась останні 3 роки. Це дуже зручно для «клієнтури» і за переконаннями підлітків, розповсюдження наркотичного зілля відбувається під «дахом» міліції, яка сьогодні не зацікавлена в припиненні торгівлі наркотичним зіллям. На обережно поставлене запитання нашого «агента», як же виглядає сьогодні боротьба з наркоманією? Підлітки з гумором розповідали про засідки міліціонерів в подвір’ях - місцях постійного вживання наркотичних речовин. Та випадки затримання їх за вживанням наркотиків. Такса міліціонерів за звільнення пійманого на гарячому наркомана на місці події складає від 20 до 100 доларів. То ж чи варто зупиняти такий прибутковий бізнес правоохоронців в області?
    Олександр Старостін

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору