ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В ужгородському парку появився механізований “прибиральник”

    23 квітня 2024 вівторок
    33 переглядів
    Ужгород, Боздошський парк. Механізований “прибиральник” міні-трактор BELARUS

    Цього тижня в Боздоському парку появився механічний прибиральник — міні-трактор BELARUS, оснащений щіткою для прибирання сміття та листя, спеціальною лопатою для чищення снігу та компактним причепом.

    Механізми цього типу широко представлені на європейському ринку, мають попит через надійність, тихохідність двигуна, легкі при запуску. Гнучка в експлуатації машина, що має двигун від Хонди, без труднощів рухається поміж деревами, а баку пального ( об’ємом до10 л) вистачає приблизно на добу роботи. Поставила тракторець фірма “Макс-авто”.
    Механічний прибиральник для Боздоського парку обійшовся місту в 40 тис. грн. Крім цієї сучасної техніки, на техозброєнні у парку є бензокосилка, бензопила (на випадок розробити аварійне дерево), граблі, лопати, віники, кілька візків, флекси, зварювальні апарати. “Коли ми прийшли сюди працювати, — згадує директор комунального підприємства “Парк “Боздоський” Олександр Черняк, — у господарстві не було навіть мітли чи лопати. Влада йде на зустріч потребам парку, надає різнобічну підтримку, знаходить необхідні кошти.
    Трактор, що ми отримали, по-суті, є не тільки власністю комунального підприємства, адже парк належить міській громаді. Відрадно що на сьогодні працюємо без будь-яких боргів, а на майбутнє хотілося б перейти на самоокупність, щоб не брати кошти з міського бюджету.” Невдовзі, як розповів директор парку, тут має появитися дитячий ігровий комплекс, (які виготовляє Турбогаз), а ще “Рошен” облаштує дитячий майданчик як заохочення паркові, що успішно розвивається. Програма розвитку Боздоського парку передбачає насамперед облаштування системи водовідведення, водопровід тощо.
    Керівництво парку запрошує до співпраці активних громадян, ЖРЕРи, заклади і установи, підприємства і підприємців, банки тощо. Комунальне підприємство за погодженням з міською радою готове виділити для бажаючих територію (“поляну”), видати її в оренду за умови, що її буде використано під проект, цікавий і потрібний ужгородцям, а за об’єктом вестиметься належний догляд.
    Серед підприємців, які на сьогодні активно співпрацюють з комунальним підприємством, директор парку назвав Максима Гришка і висловив побажання, аби таких людей більшало. А також звертається до тих, хто цинічно заявляє на сторінках преси, що у Боздоському, мовляв, нічого не робиться, й запрошує приєднатися до директора, адміністрації, робітників парку й разом почистити посадження.
    “ Для міста позитиву від цього буде однозначно куди більше, аніж від писанини про те, чого не бачив”, — каже директор парку.
    Clipnews.info

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору