ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перший крок до конвеєра торгівлі людьми робить сама жертва

    19 квітня 2024 п'ятниця
    51 переглядів

    Більшість українців, прагнучи заробити за кордоном чималі гроші, починає свій шлях до здійснення мрій з туристичних агентств. І це не дивно. Адже значна частина таких закладів спеціалізується саме на забезпеченні перетину кордону заробітчанами, при цьому не переймаючись їхнім культурним дозвіллям чи екскурсійними планами.

    Зрозуміло, що цей бізнес є нелегальним, однак, чого гріха таїти, подібним чином на заробітки за кордон потрапляють тисячі українців. До того ж, з року в рік ця схема практично не змінюється. Якщо вчасно не завадити величезній «машині» незаконного переправлення громадян за кордон з метою подальшої експлуатації, то ситуація набуде загрозливих масштабів. На жаль, в Україні спостерігається тенденція до збільшення кількості випадків торгівлі людьми. Головним ж споживачем «живого товару» є Туреччина, Польща, Російська Федерація, Ізраїль, Німеччина, Чехія, Італія.
    Для активізації боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, було вирішено провести нараду з питань організації та здійснення перевірок суб’єктів господарювання з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, суб’єктів туристичної діяльності з метою попередження та виявлення таких правопорушень. При цьому увага акцентувалася на необхідності підвищувати рівень обізнаності населення Мукачева про цю проблему та сприяти кримінальному переслідуванню торговців людьми, інформувати людей про засоби та методи, які ними використовуються.
    Співробітники Мукачівського МВ УМВС систематично проводять оперативно-профілактичні відпрацювання Мукачева, під час яких перевіряють вокзали, кафе, дискотеки, готелі та інші розважальні заклади, виявляючи та облікуючи осіб, які займаються проституцією.
    -- Соціально-економічна ситуація та безробіття призвели до зниження життєвого рівня значної частини населення, що сприяло збагаченню тіньових ділків, шахраїв. Окремі зловмисники організували кримінальний бізнес, який полягає у заволодінні обманним шляхом грошима громадян під виглядом їхнього працевлаштування, налагодження каналів з торгівлі людьми, в першу чергу, жінками та дітьми, та незаконної міграції, -- каже начальник сектору державної служби боротьби з економічними злочинами Мукачівського МВ УМВС майор міліції В.Балог, -- і не зайве буде нагадати жінкам про обережність, пильність, прискіпливість у вивченні документів, які доводиться підписувати. Адже, зазвичай, перший крок до конвеєра торгівлі людьми все-таки робить сама жертва, клюнувши на привабливу приманку про обіцяні золоті гори та достаток у закордонному «раю». З питань працевлаштування на роботу за кордон у м.Мукачево можна звертатися у «Всеукраїнську агенцію з питань трудової міграції», а додаткову інформацію отримати за адресою: м.Мукачево, площа Миру, 28/2.
    Євгенія КРАСИЛИНЕЦЬ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору